Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By. C.F. Møller. Photo: Jakob Tjellesen

Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By

Det danska affischmuseet ligger i Den Gamle Bys nya kvarter, Den Moderne By, i en modern utställningsbyggnad, återskapad i sekelgammal stadsmiljö. Arkitektoniskt är syftet med Den Moderne By i Den Gamle By att samla och visa ett heltäckande utsnitt av de byggnadstyper som uppfördes under perioden 1870 till 1940, i synnerhet i större städer, men i viss utsträckning även i stationssamhällen och större samhällen på landet.
Fakta

Uppdragsgivare

Den Gamle by

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

800 m²

År

2008-2009

Byggherrerådgivning

Rambøll A/S

Entreprenör

Flera (Fackentreprenad)

Ingenjör

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Affischmuseet omfattar 800 m2 utställningsyta, fördelad på museibygganden och en kulturskyddad historisk paviljong, skapad av arkitekten Anton Rosen för landsutställningen i Aarhus för 100 år sedan. Nybyggnaden har en behärskad utformning med vackra, rena utställningsrum där dagsljuset faller in från ett stort ateljéliknande takfönster. Utställningsrummen är ljusa med putsade väggar och vita tak, utformade för att kunna hysa utställningsföremål av vitt skilda slag.

Museets samling rymmer 400 000 affischer från 126 länder, insamlade av museichefen och bildkonstnären Peder Stougaard. Det här den utan jämförelse största och bredaste samlingen i världen.

Läs mera

Fler projekt | Kultur

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.