Vendsyssel Konstmuseum, utbyggnad. C.F. Møller. Photo: Axel Søgård

Vendsyssel Konstmuseum, utbyggnad

Utbyggnaden av Vendsyssels Konstmuseum under mark i museets gårdsrum.
 Vendsyssel Konstmuseum, utbyggnad. C.F. Møller. Photo: Axel Søgård
Fakta

Uppdragsgivare

Vendsyssel Kunstmuseum

Adress

Hjørring, Denmark

Omfattning

300 m²

År

2008

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Utbyggnaden av Vendsyssels Konstmuseum placeras under mark i museets gårdsrum mot väst, som ett stilrent och enkelt utställningsrum i ett plan. Det nya utrymmet nås via ett glasprisma i museets gård och är i direkt förbindelse med de existerande utställningsrum i entréplan. Glas prismat och det långa ovanljuset längs det utställningsrummets ena sida är viktiga delar i förslaget. Det drar ner ljus och ger en känsla till rummet och himmeln ovanför och får utbyggnaden att kännas som en naturlig del av det existerande museet.

Läs mera

Fler projekt | Kultur

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.