Församlingshem till Nibe kyrka . C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Församlingshem till Nibe kyrka

Nibe kyrkas nya församlingshem passar in i stadens historiska centrum samtidigt som det tillför en känsla av att Nibe är en stad i ständig utveckling.
 Församlingshem till Nibe kyrka . C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Fakta

Uppdragsgivare

Nibe och Vokslev menighedsråd

Adress

Stenvej, Nibe, Denmark

Omfattning

750 m²

År

2013-2017

Tävling

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2012

Byggherrerådgivning

Thyge Jakobsen
Bygningskonsulent, præsteboliger i Aalborg Stift
Drosselvej 6, 9520 Skørping
Tlf.: 9686 7080

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2012

Församlingshemmet är formgivet som ett enkelt och utåtvänt hus med ett stort, övertäckt ingångsparti mot promenadstråket Tyvedalen, stora fönsterpartier och en övertäckt gränd som leder till en grönskande innergård.

Byggnaden följer gatans sträckning och är därför formad som en sjua som omger innergården.

Huset är enkelt inrett med kontor i flygeln närmast kyrkan, foajé mitt i huset samt sal och konfirmandlokaler i flygeln längs ett nyare kommersiellt område.

Detaljplanen i Nibe anvisar att församlingshemmet ska byggas i tegel, vilket är typiskt för dansk byggnation och som har bra egenskaper såsom mycket lång hållbarhet, minimalt underhåll och en skönhet som blir bättre över tid.

Fasaden muras i ett mjukstruket kolbränt tegel med ljusa fogar. Taket täcks med dubbelfalsad zinkplåt, som materialmässigt påminner om blytaket på den bakomliggande Nibe kyrka.

Läs mera

Fler projekt | Kultur

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.