Kulturelt kraftsenter på Samsø, SØHOLM. C.F. Møller

Kulturelt kraftsenter på Samsø, SØHOLM

På den danska øya Samsø knyttes kultur, natur og arkitektur sammen i det miljøvennlige konserthuset SØHOLM, som både er lokalt forankret og definerer rammene for kultur- og naturopplevelser på et høyt internasjonalt nivå.
 Kulturelt kraftsenter på Samsø, SØHOLM. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Søholm Opera

Adress

Nordby, Samsø, Denmark

Omfattning

1 550 m² (huvudbyggnad med konsertsal 995 m² + gästhus med café 555 m²)

År

2022

Arkitekt

C.F. Møller Architects

SØHOLM ligger mellom det åpne landskapet og Samsøs nordligste landsby, der arkitektur, kultur og natur kombineres i et lokalt forankret kraftsenter av internasjonalt format. Et område som er preget av natur og gamle gårdsbygninger, som sammen med en permakulturhage danner det arkitektoniske utgangspunktet for SØHOLM.

Kombinasjonen av scenekunst og sanseinntrykk fra permakulturhagen gjør SØHOLM til et helt unikt konserthus. Permakulturhagen er nøye tilrettelagt rundt en levende sti med pauselommer og en innsjø i nærheten, der konserthuset ligger i hjertet av hagen. Huset består av to lengder i et langt forløp, og de fremstår som skulpturelle og transparente i landskapet. Den største lengden består av konsertsalen med ankomstfoajé, den sørlige foajeen for pauser og mindre konserter, samt en peisestue der et panoramavindu gir utsikt og direkte tilgang til hagen og innsjøen. Kontakten mellom kultur og natur oppleves som ekstra sterk i konsertsalen der dagslys og den storslåtte utsikten til omgivelsene skaper en unik og sanselig symbiose mellom ute og inne. I den minste lengden er det et gjestehus og en kafé med store vinduspartier mot gårdsplassen, der det kan åpnes opp for å skape et utendørs rom i forlengelse av innsiden.

Lengdenes glassfasade kulminerer i en åpen gårdsplass i ankomstområdet, innrammet av møtet mellom de to lengdene og en loggia, et smalt overbygd uterom som går langs begge bebyggelsene og knytter dem sammen.

Hovedkonstruksjonen er laget av CLT-tre, og fasaden er kledd med sedertre, noe som både gir et lavt CO2-avtrykk og skaper akustiske rammer i verdensklasse. I kombinasjon med permakulturhagen er SØHOLM derfor et svært bærekraftig og kulturelt kraftsenter av internasjonalt format – for et lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum.

Läs mera

Fler projekt | Kultur

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.