Danska kyrkan i London. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Danska kyrkan i London

Projektet vid St. Katharine’s Church består av en fullständig renovering och landskapsdesign för den nygotiska kyrkan i Regent’s Park, London, som är ett klass II*-kulturminnesmärke.
 Danska kyrkan i London. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Uppdragsgivare

The Danish Church, London

Adress

London, UK

Omfattning

500 m²

År

2015-2021

Entreprenör

Coniston

Ingenjör

Alan Baxter - bygningsingeniør Mott MacDonald - MEP ingeniør

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Paul Vonberg Architects – Historic Buildings Advisor Appleyard & Trew – Quantity Surveyor and CDM Consultant Dunwoody – Building Control Approved Inspector

Den prominenta byggnaden i sten och murtegel formgavs av Ambrose Poynter och stod färdig 1826. Kyrkan tillhör The Crown Estate och har använts av den Danska kyrkan sedan 1952. Idag är den Danska kyrkan i London mer efterfrågad än någonsin. Under hela året samlas danskar i St Katharine's Church för många olika religiösa, kulturella och sociala evenemang. För att stödja den växande aktiviteten och kyrkans program för social verksamhet behövde kyrkan snabbt kunna använda sina utrymmen på ett mer effektivt sätt.

En omsorgsfullt utformad och heltäckande renovering uppnås genom försiktiga åtgärder som tar hänsyn till kulturvärdena. Kombinationen av skandinaviska designtraditioner i material och detaljer kännetecknar det danska kapitlet i kyrkans historia. Projektet fokuserar främst på omkonfigurering av tre av kyrkans nyckelområden: Prästgårdsflygeln, församlingshemmet och den södra trädgården. Arbetet i skeppet begränsas till restaurering, med undantag av montering av golvvärme och förbättringar av kyrkbänkarna. Projektet kommer att införa en hållbar och långsiktig uppvärmningsstrategi genom att tillföra markvärmepumpar i den södra trädgården.

C.F. Møller Architects har samarbetat med Danska kyrkan i London för att ta fram en robust översikt och en rad designförslag efter flera diskussioner med Camden Council, Historic England och The Crown Estate.

Fullständigt tillstånd för planering och genomförande beviljades av Camden Council den 17 juli 2018.

Läs mera
Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.