Danmarks Radio, Aarhus. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Danmarks Radio, Aarhus

Danmarks Radio i Aarhus er tegnet af C.F. Møller og opført som radio- og tv-by over flere perioder fra midt i halvfjerdserne og frem.
 Danmarks Radio, Aarhus. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Bygherre

Danmarks Radio

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

28.000 m²

År

1975-1981, 1981-2010, 2011-2014

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Landskabsarkitekt Sven Hansen

Kunstner

Jan Groth, Teddy Sørensen, Karen Hansen, Alfio Bonanno, Viera Collaro, Karen Hansen, Erik Nyholm og Erik Thommesen

Andre samarbejdspartnere

H. Wied & Søn, installationer

Et radio- og tv-hus har en meget kompliceret sammensætning af funktioner. I byggeriet til DR er funktionerne ud fra deres naturlige sammenhæng samlet i nord-syd-gående bånd: et radiobånd, et kontorbånd, et tv-teknikbånd og et værkstedsbånd.

Ind over båndene er lagt et gadenet. Som et udsnit af en by indeholder nettet hovedstrøg, gader, passager samt pladser og mindre torve både ude og inde. I byens indre rum har kunstnerne arbejdet med både gobeliner, skulpturer og installationer. I gårdrummene er haverne blevet til landskaber og figurkabinetter, fantasifulde og oplevelsesrige.

Bygningsanlægget er tidstypisk opført i robust jernbeton og ligger på et plateau, der omkranses af markante brostensbeklædte volde.

Byggeriet har formået at følge med i den massive teknologiske udvikling inden for radio- og tv-produktion.

C.F. Møller fungerer fortsat som rådgivere ved de ny- og ombygninger ved komplekset, der affødes dels af den teknologiske udvikling og dels af den interne organisering. Senest har C.F. Møller Architects opdateret indretningen, så besøgende og ansatte fortsat oplever DR som en åben og nysgerrig arbejdsplads med faglig kompetence og troværdighed.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.