The National Gallery London, Gallery A. C.F. Møller

The National Gallery London, Gallery A

National Gallery i London er et af Europas vigtigste museer. Det huser den britiske samling af ældre vesteuropæisk kunst fra det 13. til det 19. århundrede. Museet blev grundlagt 1824 og ligger på Trafalgar Square i en nyklassicistisk bygning.
 The National Gallery London, Gallery A. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

The National Gallery

Adresse

London, UK

Omfang

1.050 m²

År

2014

Ingeniør

Andrew Reid & Partners (MEP), Alan Baxter (structural)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Det nye Galleri A åbner en af museets underetager for besøgende, ved at omdanne et tidligere magasin til et nyt permanent galleri med 218 værker af kunstnere fra det 13. til starten af det 20. århundrede. Room A, som det tidligere var betegnet, blev bygget i 1975 og brugt til at opmagasinere malerier mellem visningerne på gallerietagerne.

C.F. Møller samarbejdede med National Gallerys designteam på projektet, som har forvandlet det tidligere labyrintiske rum til et elegant galleri med state-of-the-art lyssætning, dæmpede vægfarver og et udvalg af malerier opdelt i tre sektioner - renæssance, barok og post-1800 - med værker af kunstnere som Botticelli, Emile Jean Horace Vernet og Barbizon School.

Projektet havde også til opgave at skabe rum for opmagasinering og arkivering af en stor andel af museets kunstværker. I tæt samarbejde med designteamet på museet er skabt et system for at opmagasinere og opsætte værker i et system, hvor metalrammer hænger fra loftet for at undgå og undvige skader på værker og gulv. Samtidig har det været nødvendigt, at rummet for arkivering har fået separat og uafhængig ventilation, som ikke hænger sammen med selve Gallery A.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.