Kristiansund Opera- og Kulturhus. C.F. Møller

Kristiansund Opera- og Kulturhus

Midt i Kristiansunds centrum har C.F. Møller tegnet byens næste kulturelle knudepunkt – en samlokalisering af forskellige kulturelle institutioner, som skal sætte skub i gademiljøet og skabe et nyt urbant mødested for befolkningen.
 Kristiansund Opera- og Kulturhus. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Kristiansund Kommune

Adresse

Kristiansund, Norge

Omfang

10.000 m²

År

2010-2022

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2010

Ingeniør

COWI, Buro Happold

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Teaterteknik: Torsten Nobling - AIX Arkitekter AB-Arteno

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2010

Det nye opera- og kulturhus skal integrere to af byens vigtigste vartegn: Folkets hus og Langveien ungdomsskole. Disse har været toneangivende for udformningen af den nye bygning, og bevaring og renovering af dem er en grundlæggende del af projektet.

Bygningens vandrette karakter forbinder de forskellige bygningsvolumener og nedbryder operahusets størrelse med en gradvis volumenreduktion fra scenetårnet. Ambitionen med projektet har været at skabe et velintegreret og lavmælt signalbyggeri, som både føjer sig efter og tilfører noget nyt til Kristiansunds korte, men rige arkitekturtradition.

Ud over Operaen i Kristiansund skal anlægget omfatte museum, kulturskole, bibliotek, restaurant og café. Aktørerne skal flettes sammen i et kreativt og dynamisk miljø omkring operaens hovedsal.

På gadeplan interagerer bygningen med omgivelserne gennem tilgængelighed og eksponering af indhold. De tilstødende gader og pladser vil blive opgraderet for at skabe gode og levende byrum.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.