Nyt Danevirke Museum. C.F. Møller

Nyt Danevirke Museum

Danevirke Museum er besøgscenter for det UNESCO-beskyttede fæstningsværk Danevirke og Dannevirke Arkæologisk Park, som indkapsler historie- og naturoplevelse. Den nye museumsbygning refererer til oldtiden, imens arkitekturen er moderne og bæredygtig.
 Nyt Danevirke Museum. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Danevirke Museum, Sydslesvigsk Forening (SSF) og A.P. Møller Fonden

Adresse

24867 Dannewerk, Tyskland

Omfang

1607 m2

År

2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Danevirke Museum ligger som en del af den Arkæologiske Park, hvor besøgende kan opleve vigtige dele af fæstningsværkets historie, som består af volde, mure og vådområder, der løber tværs den gamle danske landsdel Sydslesvig i det nuværende Nordtyskland. Materiale- og formmæssigt er der tydeligt samspil mellem historien og arkitekturen for det nye Danevirke Museum.

Indvendigt rummer muset arealer til udstillinger og aktiviteter til formidling, samt café og fællesrum, som også kommer lokalområdet til gavn. Udvendigt referer museumsbygningen ligeledes til historien og landskabet gennem sin form, der er inspireret af de formationer i landskabet som fæstningsværket under jordvoldene skaber. Lave facader og et udstrakt tag, som nedskalerer sig i mødet med volden hvor porten, som forbandt Norden med Europa, er tildækket efter den arkæologiske udgravning, skaber en horisontal synsakse til monumentet og landskabet.

Mærkbar bæredygtighed giver nyt liv til historien

Store dele af den nye museumsbygning er opbygget af FSC-/PEFC-certificeret træ, samt upcyclede byggematerialer fra den gamle museumsbygning og en historisk lade fra 1864.

Et ikonisk udstillingsrum i midten af bygningen omslutter besøgende med syv meter høje vægge og giver oplevelsen af, hvor massiv fæstningsværket har været i 1:1 skala. De gamle, historiske byggematerialer indgår i væggene så besøgende rører ved historien og fortiden er bevaret. Rummet fungerer også som et centralt omdrejningspunkt og loungeområde, hvor særlige lysindfald skaber en stemningsfyldt atmosfære.

Zoner langs den indvendige facade agerer pauserum til refleksion, og har udsigt til volden og naturen for at skabe synergi mellem museumsudstilling og monument.

Det nære landskab skaber forbindelse til parken og monumentet via stisystemer, og langs museets udvendige facade er der opholdsrum for besøgende og vandrende.

Læs mere

Flere projekter | Kultur/Træbyggerier

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.