National Maritime Museum, The Sammy Ofer Wing. C.F. Møller. Photo: Benedict Luxmoore/arcaidimages

National Maritime Museum, The Sammy Ofer Wing

National Maritime Museum i London rummer verdens største maritime samling og har til huse i fornemme historiske bygninger, der er på UNESCO’s liste over bevaringsværdig kulturarv.
 National Maritime Museum, The Sammy Ofer Wing. C.F. Møller. Photo: Edmund Sumner
Fakta

Bygherre

National Maritime Museum

Adresse

Greenwich, UK

Omfang

7300 m² ny- og ombygning

År

2009-2011

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2006

Bygherrerådgiver

Malcolm Reading Associates

Ingeniør

Adams Kara Taylor
Fulcrum Consulting

Arkitekt

C.F. Møller Architects, Projektering: Purcell

Landskab

Churchman Landscape Architects

Andre samarbejdspartnere

Planning consultants: Nathanial Lichfield and PartnersAcoustic consultant: Sandy Brown Associates

Præmiering
Præmiering
  • Landscape Institute Awards, vinder af "Design for a Small-scale Public Development" kategorien. 2013
  • Hædrende omtale, Civic Trust Awards. 2012
  • New London Awards, hædrende omtale i kategorien Culture & Community. 2012
  • RIBA Award. 2012
  • Best Build Project, hædrende omtale, London Planning Awards. 2011
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2006
  • Unesco site - The World Heritage List

Projektet har omfattet oprettelsen af en ny fløj til museet. Målet har været at åbne for og fortælle alle de fascinerende historier om mennesket og havet, som tidligere har ligget gemt i museets arkiver.

Hovedidéen i udvidelsen har været at foretage minimale indgreb i det følsomme, fredede parkområde og på samme tid give museet have en ny, markant hovedindgang samt den nødvendige ekstra udstillingsplads, café, restaurant, bibliotek og arkiver, der lever op til de særligt høje krav til opbevaring af historiske dokumenter.

Den nye hovedindgang skyder sig ud af terrænet, men samtidig er størstedelen af den nye bygning placeret under jorden. På taget er anlagt en offentligt tilgængelig grøn, tagterrasse, der i endnu højere grad får bygningen til at smelte sammen med parklandskabet. Kun én enkelt etage er således synlig. Udvidelsen har et moderne formsprog, men er inspireret af bl.a. barokbygningernes rytmiske forløb af vinduer og er på den måde med til at iscenesætte det oprindelige museum.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.