Naturhistorisk Museum, Aarhus. C.F. Møller

Naturhistorisk Museum, Aarhus

Naturhistorisk Museum i Aarhus er placeret i campusområdet ved Aarhus Universitet. Trods placeringen ved universitetet er museet uafhængigt af dette. Byggeriets gule facader og tage er en integreret del af universitetsparkens arkitektur, men da museet skulle bygges i 1941, ønskede byggeudvalgets medlemmer, at bygningerne fik røde tage for at markere sin selvstændighed. Dog lykkedes det C.F. Møller at overtale byggeudvalget i sidste øjeblik og få museet opført helt i gult, så det harmonerede med resten af parken.
 Naturhistorisk Museum, Aarhus. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Naturhistorisk Museum

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

2500 m2 (udstilling)

År

1941-2001

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Byggeriet ligger på et højdedrag ud til universitetssøen og består af tre blokke i varierende højde. Den højeste længe huser hovedindgangen, hvis forplads indrammes af de to lavere bygninger på hver side.

Museet arbejder både med udstillinger, undervisning og forskning. I 2000 stod C.F. Møller for en større ombygning, der bl.a. omfattede ny foyer og en større udstillingssal i stueetagen til særudstillinger.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.