Molde Kulturskole. C.F. Møller

Molde Kulturskole

C.F. Møller Architects har udformet en ny inspirerende ramme for kulturlivet i Molde på byens gamle fængselsgrund. Kulturskolen integrerer Moldes tidligere fængsel og rådhus, der begge er fredede.
 Molde Kulturskole. C.F. Møller. Photo: Glamox AS
Fakta

Bygherre

Molde Eiendom KF

Adresse

Molde, Norge

Omfang

3.400 m² (inkl. det tidligere fængsel og byretten)

År

2012-2016

Entreprenør

Røberg Bygg AS Kulturminnecompagniet AS

Ingeniør

Norconsult AS

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i tilbudskonkurrence. 2012

Molde kulturskole holdt tidligere til i lejede lokaler, som var meget uhensigtsmæssige. Det blev derfor besluttet at lave nye undervisningslokaler på byens gamle fængselsgrund, som har en central placering i Molde centrum.

C.F. Møllers ambition for projektet er at skabe inspirerende rammer for undervisning i musik, dans, teater, billedkunst og kreativ skrivning.

På fængselsgrunden står der to fredede bygninger – byens tidligere fængsel og rådhus. Disse har været udgangspunktet for udformningen af den nye kulturskole, som er forbundet med begge bygninger, og som henter inspiration fra deres arkitektur. Ved at anvende de eksisterende bygninger sikres deres bevarelse gennem løbende brug og vedligeholdelse.

Nybyggeriet består af to volumener. Første etage er i støbt beton, som er pudset, mens de to øvrige etager har en let træbeklædning. Idéen er, at fundamentet er inspireret af den eksisterende fængselsbygnings mure, mens træbeklædningen refererer til Moldes træarkitektur. Den nye bygning indeholder teatersal, dansesal, blackbox og diverse øverum og er forbundet med de gamle bygninger gennem en lav mellembygning, hvor skolens hovedindgang ligger.

De eksisterende bygninger har fået en enkel og nøgtern istandsættelse. Fængslet, som tidligere bestod af fængselsceller og en korridor med dobbelt loftshøjde, rummer nu skolens reception, lærerkontorer og mødelokaler. Nu rummer rådhuset blandt andet mediatek, møderum og garderobe.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.