Kulturelt kraftcenter på Samsø, SØHOLM. C.F. Møller

Kulturelt kraftcenter på Samsø, SØHOLM

På Samsø forbindes kultur, natur og arkitektur i det klimavenlige koncerthus SØHOLM, der både er lokalt forankret og sætter rammerne for kultur- og naturoplevelser på et højt internationalt niveau.
 Kulturelt kraftcenter på Samsø, SØHOLM. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Søholm Opera

Adresse

Nordby, Samsø, Danmark

Omfang

1.550 m² (hovedbygning med koncerthus 995 m² + gæstehus med café 555 m²)

År

2021-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

SØHOLM ligger mellem det åbne landskab og Samsøs nordligste landsby, hvor arkitektur, kultur og natur forbindes i et lokalt forankret kraftcenter af internationalt format. Et område præget af natur og gamle gårdbebyggelser, der sammen med en permakulturhave er det arkitektoniske afsæt for SØHOLM.

Kombinationen af scenekunst og sanseindtryk fra permakulturhaven gør SØHOLM til et markant anderledes koncerthus. Permakulturhaven er nøje tilrettelagt omkring et levende stiforløb, en nærliggende sø og pauselommer, hvor koncerthuset ligger i havens hjerte. Huset består af to længer i et langt forløb, der fremstår skulpturelle og transparente i landskabet. Den største længe består af koncertsalen med ankomstfoyer, den sydlige foyer til pauser og mindre koncerter samt en pejsestue hvor et panoramavindue giver udsyn og direkte adgang til haven og søen. Kontakten mellem kultur og natur opleves særligt stærkt i koncertsalen, hvor dagslys og det storslåede udsyn til omgivelserne skaber en unik og sanselig symbiose mellem ude og inde. I den mindste længe ligger et gæstehus og en café med store vinduespartier mod gårdrummet, hvor der kan åbnes så der bliver skabt et udendørs rum i forlængelse af det indre.

Længernes glasfacade kulminerer i ankomstområdet i et åbent gårdrum, som indrammes af mødet mellem de to længer og en loggia, et smalt overdækket uderum, der løber langs begge bebyggelser og kobler dem sammen.

Hovedkonstruktion er opført i CLT-træ og facadebeklædningen i cedertræ, der både sikrer et lavt CO2-aftryk og akustiske rammer i verdensklasse. I kombination med permakulturhaven er SØHOLM dermed et yderst bæredygtigt og kulturelt kraftcenter af internationalt format for et lokalt, nationalt og internationalt publikum.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.