Væksthus ved Botanisk Institut. C.F. Møller

Væksthus ved Botanisk Institut

Med sin organiske og slyngede form som en udfoldet snegl afspejler Væksthuset i Botanisk Have sit indre. Formen på Væksthuset, der er bygget til botanikundervisningen ved Aarhus Universitet, er bestemt af grundens kuperede terræn, der er rester af en af de morænekløfter, der fra højdepunkterne nordvest for Aarhus forløber ned mod havet. Bygningen følger landskabet og de slyngede staudeterrasser, der også er anlagt i harmoni med landskabet. Væksthuset er opdelt i fem afdelinger - indeholdende hvert sit klima - med det store, cirkulære palmehus som afslutning på bygningens sneglebevægelse.
 Væksthus ved Botanisk Institut. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Undervisningsministeriet

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

1900 m²

År

1969-1970, 2009-2012

Ingeniør

Ingeniørfirma Kaj Viemose & Viggo Spile

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Stadsgartneren i ÅrhusTilplantning ved Amanuensis H. Dixen, Aarhus Universitets Botaniske Institut

En gennemgribende restaurering af væksthuset skal omdanne palmehuset til botanisk formidlingscenter, desuden udvides anlægget med et nyt, tropisk væksthus på ca. 18 meter i højden. Der er arbejdet videre med den organiske form, fordi det harmonerer med det oprindelige væksthus og samtidig er optimalt i forhold til samspillet mellem form og energiforbrug.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.