Boo Kirke, renovering og ombygning. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Boo Kirke, renovering og ombygning

Renovering og ombygning af Boo Kirke i Saltsjö Boo for at ruste den til fremtiden og forbedre tilgængeligheden. Projektet omfatter både interiør og eksteriør samt landskab.
 Boo Kirke, renovering og ombygning. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
Fakta

Bygherre

Svenska Kyrkan, Boo Församling

Adresse

Saltsjö Boo, Sverige

Omfang

2.200 m²

År

2020-2023

Bygherrerådgiver

Strategia Projektledning AB, Heléne Serner

Entreprenør

SBG Byggen AB

Arkitekt

C.F Møller Architects

Landskab

C.F Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Bygningsantikvar: Stockholms Byggnadsantikvarier

Boo Kirke i Saltsjö Boo, som tilhører Nacka kommune i Stockholms län, har gennemgået en tiltrængt renovering og ombygning i forbindelse med kirkens 100-års jubilæum. Kirken, som blev tegnet af arkitekten Martin Hedmark og blev indviet om sommeren 1923, er udformet med ydre klassicistiske elementer og viser inde påvirkninger fra italienske tidlige kristne og romanske basilikaer.

Den eksisterende arkitektur, herunder det trefløjede kirkerum, kirketårnet og den halvrunde apsis, er blevet bevaret. Interiørrenoveringen omfatter opgraderinger af el- og vandinstallationer, ventilation samt restaurering af gulve, vægge og hvælvinger. Arbejdet er blevet udført i samråd med konservatorer, den lokale antikvarmyndighed og andre eksperter for at bevare de historiske og kulturelle aspekter. På nederste etage er der blevet skabt et nyt mødelokale, toiletter og personalefaciliteter. De øvrige rum er blevet renoveret, og køkkenet er blevet moderniseret.

I samarbejde med konservatorer er den oprindelige farvesætning blevet dokumenteret og har fungeret som vejledning ved valget af nye farver, som er blevet kombineret med bevarede møbler fra 1973. For at imødekomme nutidens behov og tilgængelighed er der blevet integreret tilføjelser såsom en ny elevator, trappe, børnerum, fast inventar, salmeboghylde, radiatorafdækning og glaspartier. Der er blevet taget hensyn til kirkens oprindelige udformning og farveskala fra 1923.

Omsorgsfuld landskabsrestaurering

Projektet inkluderer også nedrivnings- og genopbygningsarbejde af terrænet omkring Boo Kirke, herunder dræningsforanstaltninger. Nye tilføjelser er omhyggeligt blevet integreret i de eksisterende omgivelser med fokus på at forbedre tilgængeligheden og skabe sammenhæng med den tilhørende kirkepark. Detaljerede undersøgelser og dokumentation er blevet udført for at sikre høj kvalitet i genopbygningen af den fredede anlæg, herunder projektering af detaljer for gamle granitmure, ny belysning, stensætninger ved indgange og renovering af historiske granittrapper.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.