Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By. C.F. Møller. Photo: Jakob Tjellesen

Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By

Dansk Plakatmuseum indgår i Den Gamle Bys nye kvarter, Den Moderne By, som en moderne udstillingsbygning i et genskabt 1900-tals bymiljø. Arkitektonisk er det målet med Den Moderne By i Den Gamle By at samle og vise et dækkende udsnit af de bygningstyper, som især blev opført i provinsbyerne samt i en vis udstrækning i stationsbyer og større landsbyer i perioden fra 1870 til 1940.
Fakta

Bygherre

Den Gamle by

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

800 m²

År

2008-2009

Bygherrerådgiver

Rambøll A/S

Entreprenør

Flere (fagentreprise)

Ingeniør

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Plakatmuseet omfatter 800 m² udstilling, fordelt i museumsbygningen og en fredet historisk pavillon af arkitekten Anton Rosen fra landsudstillingen i Aarhus for 100 år siden. Nybyggeriet er disponeret som en nøgtern bygning med smukke afklarede udstillingsrum med dagslys fra et stort atelieragtigt vindue i taget. Udstillingsrummene er lyse rum med pudsede vægge og hvide lofter, indrettet så de vil kunne bruges til mangeartede udstillingsformål.

Museets samling rummer 400.000 plakater fra 126 lande, personligt samlet af museets leder, billedkunstneren Peder Stougaard - den ubetinget største og mest bredspektrede samling i verden.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.