Steno Museet, Aarhus. C.F. Møller

Steno Museet, Aarhus

I den sydlige del af Aarhus Universitetspark ligger Steno Museet, der udstiller videnskabens og medicinens historie. Museet viderefører universitetets arkitektur med de karakteristiske gavle og de enkle forskudte bygninger i gult tegl.
 Steno Museet, Aarhus. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Undervisningsministeriet

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

3.000 m²

År

1992-1993

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Bygningens tre blokke omkranses af en urtehave mod syd, hvis runde murværk elegant markerer skillelinjen mellem parken og byen.

Mod nord fortsætter det cirkulære motiv i midterbygningens buede indgangsparti og forhal, der skaber forbindelse til det runde planetarium inde i bygningen. Planetariet ligger på første sal og er som en specialdesignet biograf med liggestole, rundet horisont og himmelhvælving. Lyse farver og klinker går igen i hele byggeriet, således både i foyeren, på terrassen og i urtehavens fliser.

Urtehaven rummer omtrent 400 medicinske urter og planter i bede, der er anlagt efter en stram komposition med kvadratiske mønstre. Kvadraterne brydes af et diagonalt vandløb i blågrønne keramiske klinker, der løber tværs gennem haven og skaber et levende landskab med broer, bassiner og søjler.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.