Holmens Kirke, tilbygning. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Holmens Kirke, tilbygning

Holmens Kirke blev opført som kirke i 1600-tallet af Christian d. IV. Den har gennem tiden overlevet Københavns store brande og er derfor Københavns ældste eksempel på renæssancearkitektur. Kirken bruges meget af kongehuset - Dronning Margrethe blev eksempelvis gift her.
 Holmens Kirke, tilbygning. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Bygherre

Menighedsrådet, Holmens Sogn

Adresse

København, Danmark

Omfang

240 m²

År

2013-2015

Ingeniør

Eduard Troelsgaard

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kirken har længe haft behov for nye medarbejderfaciliteter som kontorer, menighedssal og handicaptoiletter. Det har hidtil været alt for besværligt for handicappede og dårligt gående at bruge kirken, ligesom kirkens personale gennem årene har haft meget dårlige rammer at løse deres opgaver i.

Den ny tilbygning kiler sig diskret ind mellem kirkens hovedbygning og det Store Kapel og erstatter på den måde den gamle tilbygning fra 1830’erne, ’Lille Skriftestol’.

Den enkle tilbygning i to etager huser kontorer og mandskabsrum i stueplan og en menighedssal under terræn med plads til 85 tilhørere. Menighedssalen får tilført ovenlys via smalle lysspor i loftet og væggene beklædes med træ. Bygningen er holdt i samme højde som sin forgænger, og dens facade og tag er udført i kobber som et gitter, der er holdt ud fra den indvendige facade. Den moderne udformning har respekt for stedet: Kobberet henter inspiration fra ’Lille Skriftestols’ kobbertag, og gitterets åbninger går igen i vinduessprosserne på kirkens høje vinduer.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.