Europa Parlamentet, Paul-Henri Spaak-bygningen. C.F. Møller. Photo: Filippo Bolognese

Europa Parlamentet, Paul-Henri Spaak-bygningen

Nyt bæredygtigt hovedkvarter for Europa-Parlamentet i Bruxelles, der skaber forbindelse til byen og interaktion med offentligheden.
 Europa Parlamentet, Paul-Henri Spaak-bygningen. C.F. Møller. Photo: Filippo Bolognese
Fakta

Bygherre

European Union Parliament

Adresse

Bruxelles, Belgium

Omfang

90.000 m²

År

2021, 5. plads i konkurrence

Ingeniør

VK Engineers

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med A2M

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 5. præmie i international arkitektkonkurrence. 2022

Det nye EU-parlament symboliserer mangfoldigheden og enheden mellem EU's medlemslande og står som et vartegn for Bruxelles - og for hele EU. Derudover forbinder det EU-kvarteret med de omkringliggende kvarterer.

Det nye EU-parlament består af tre objekter: Et cirkulært torv på forsiden med en offentlig passage, der fortsætter under bygningen, Parlamentets mødesal i Parc Leopold og et tårn som et vartegn, der stolt rejser sig i Bruxelles' skyline. Alle tre dele har et let udseende med krystallinske glasfacader. Krystallet symboliserer fællesskabet og mangfoldigheden i EU, med sin ekstraordinære evne til at forene alle farver i lysspektret.

En genforbindelse for byen

Den cirkulære plads foran bygningen skaber en rumlig og åben oplevelse for offentligheden og forbinder kvarteret i alle retninger via en indbydende, frodig passage. Parlamentets mødesal står som en solitær, cylinderformet bygning, der er formet som en pavillon og matcher de nuværende pavilloner i Parc Leopold.

Fra EU-Parlamentets front, hæver tårnet sig over det cirkulære torv og skaber symmetri i arkitekturen med reference til symmetrien i Bruxelles klassiske byplan. På østsiden i Parc Leopold, er tårnet designet som nedskalerende niveauer med terrasser og frodige taghaver. De lave niveauer får tårnet til at virke mindre massivt og skaber interaktion med byens borgere.

EU-Parlamentet sigter mod at blive vandbesparende, energipositivt og CO2-negativt. Facaderne får solpaneler, så bygningen bliver en aktiv energiproducent. Designet gør bygningen til en katalysator for det sociale fællesskab i EU's nabolag og det bredere Bruxelles-område. Sammen med cirkulære løsninger, topmoderne energiinstallationer og bæredygtige byggemetoder bliver det nye Europa-Parlament et globalt eksempel på bæredygtighed.

Læs mere

Flere projekter | Kultur/Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.