KUNSTEN - masterplan for restaurering og revitalisering. C.F. Møller

KUNSTEN - masterplan for restaurering og revitalisering

KUNSTEN, det tidligere Nordjyllands Kunstmuseum, er en arkitektonisk perle tegnet af den verdenskendte, finske arkitekt Alvar Aalto.
 KUNSTEN - masterplan for restaurering og revitalisering. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Den selvejende institution KUNSTEN

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

6.000 m² + 700 m² nybyggeri

År

2011-2013

Ingeniør

Brix & Kamp

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Arkitektfirmaet Søren Kibsgaard

Landskab

C.F. Møller

Projektet omfatter dels en gennemgribende restaurering af hele bygningsanlægget, skulpturparken og forpladsen, herunder fx omfattende en kompliceret renovering af marmorfacaderne og oprydning i beplantningen omkring museet for at øge synligheden; dels en revitalisering af bygningens udstillingsarealer og håndtering af kunst samt publikums- og personalefaciliteter.

Museet opgraderes med fokus på tilgængelighed, logiske flow-sammenhænge og sikkerhed i forbindelse med værdifulde kunstudstillinger og events.

Der skabes nye særudstillingsarealer i de rømmede magasiner i parterre-plan, og i den forbindelse opgraderes foyer-arealer og café med henblik på synlighed og visuelle forbindelser - bl.a. til skulpturparken - publikumsvenlighed og tilgængelighed. Der etableres en ny værkstedsbygning og aflåselig loadingbay på de eksisterende overdækkede parkeringsarealer. Administrationen samles i parterre-plan, og skoletjenesten gives mere plads. Museets stueplan, som i dag rummer stort set hele det eksisterende udstillingsareal, restaureres dels med henblik på at understrege den oprindelige idé og indretning, dels med henblik på et bedre publikumsflow og en større sikkerhed i forbindelse med en bredere vifte af aktiviteter fra regulære udstillinger til events.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.