Vasamuseet, udvidelse. C.F. Møller

Vasamuseet, udvidelse

Vasamuseet er verdens mest besøgte maritime museum. Da Vasamuseet blev bygget for over 20 år siden, var det designet til at modtage ca. 700.000 besøgende om året. Men siden åbningen er besøgstallene bare steget, og i dag har museet over 1.1 million gæster årligt.
 Vasamuseet, udvidelse. C.F. Møller. Photo: Sten Jansin
Fakta

Bygherre

Statens Fastighetsverk

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

2.350 m² udstillingsfaciliteter, butik, entré, toiletforhold samt personalerum

År

2010-2014

Bygherrerådgiver

Forsen projektering

Ingeniør

Tyrens

Arkitekt

Månsson og Dahlbäck Arkitektkontor i samarbejde med C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Rambøll

For at tage hånd om det stigende antal besøgende er museet nu til- og ombygget af Månsson og Dahlbäck Arkitekter, som også står bag det oprindelige museum. C.F. Møller har bistået med at udvikle og realisere projektet.

Om- og tilbygningen sikrer bedre tilgængelighed for alle, mindsker kødannelsen og øger publikumskapaciteten.

Tilbygningen lægger sig i diskret forlængelse af det eksisterende museums karakteristiske arkitektur, både i form og materialer, og strækker sig som en spids ud i den tilstødende park, Galärparken. Tilbygningen rummer ny entré og udgangsområde, museumsbutik samt en sal til skiftende udstillinger. Med udvidelsen er der også blevet plads til flere publikummer i selve salen med Vasaskibet.

Et centralt aspekt af projektet har været at forbedre klimastyringen af hensyn til det følsomme træskib og det øgede antal besøgende. Udvidelsen har således sørget for, at Vasamuseet kan udstille det gamle skib i trygge rammer mange år fremover.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.