Coburg Hospital. C.F. Møller

Coburg Hospital

Fremtidsorienteret og fleksibelt hospital i Tyskland skaber ideelle forhold for tværfagligt samarbejde, digitalisering og helbredende rammer med sin effektive struktur, gode dagslysforhold og udsigt til grønne omgivelser.
 Coburg Hospital. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Klinikum Coburg GmbH

Adresse

Coburg, Tyskland

Omfang

81.000 m²

År

2021, konkurrence

Ingeniør

IB Klett & IB Süss

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Henn Architects

Landskab

Jühling & Köppl

Andre samarbejdspartnere

HT Hospitaltechnik

Den fleksible og modulære struktur for nybygningen til Coburg Hospital er designet til at tilpasse sig fremtidige behov indenfor både den digitale, tekniske og funktionelle udvikling i sundhedssektoreren, blandt andet ved at strukturen uproblematisk kan udvides i den vestlige og sydlige retning.

Kendetegnet for regionen er det grønne og frodige landskab som arkitekturen integrerer sig med. Den nye klinik består af bygningsmoduler, der trods variation i størrelse og højde, danner et horisontalt sammenhængende ensemble. Kompositionen skaber indre gårdrum og haver, der både sikrer grønt udsyn, gode betingelser for dagslysforhold, naturlig ventilation og rekreative opholdsrum.

Effektivt arbejdsflow og tryg orientering

Ankomsten til nybygningen til Coburg Hospital sker via en bred forplads med indgang til en dobbelthøj foyer i stueetagen, hvorfra patienter og pårørende let kan orientere sig og ledes videre til forskellige kliniske afdelinger og sengeafsnit via en langsgående indre gade. De horisontale tæt forbundne afdelinger, skaber også gode forhold for tværfagligt samarbejde og et effektivt workflow med korte afstande.

Alle sengeafsnit er organiseret med form som en doughnut hvor personalefunktioner er placeret i den indre ring mod gårdrummet, og forbundet via glasbroer, for optimalt arbejdsflow og fleksibilitet. Sengeafsnittene er placeret yderst med optimalt udsyn til en grøn taghave og landskabet i alle retninger.

Med et klart og robust logistikkoncept demonstrerer designet høj grad af rumlig kvalitet og en effektiv, standardiseret bygningsstruktur for effektivt arbejdsflow og tryg orientering.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.