Gentofte Hospital. C.F. Møller. Photo: Gentofte hospital - Helene Ryttersgaard

Gentofte Hospital

Projektet tager afsæt i C.F. Møllers generalplan for udvidelsen af Gentofte Hospital. Målet har været at opdatere hospitalet til nutidens tekniske krav samt at optimere logistikken.
 Gentofte Hospital. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Bygherre

Region Hovedstaden

Adresse

Gentofte, Danmark

Omfang

15000 m² (heraf ca. 1000 m² laboratorier)

År

2005-2009

Konkurrence

1. præmie i konkurrence efter prækvalifikation. 2005

Bygherrerådgiver

COWI A/S

Entreprenør

Hoffmann A/S

Ingeniør

Moe og Brødsgaard Rådgivende Ingeniører
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Mille Kalsmose-Hjelmborg

Andre samarbejdspartnere

Spangenberg & Madsen (el)

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence efter prækvalifikation. 2005

Hovedidéen er at udvide byhospitalet ved at indsætte en ny, moderne kerne i det oprindelige, ottetalsformede byggeri. Projektet omfatter også renovering og modernisering af det eksisterende. I forbindelse med nybyggeriet bliver alle hospitalets ambulatorier lagt i stueplan med bl.a. informations- og ventearealer – for at lette orienteringen og skabe det bedst mulige patientflow. I stueetagen ligger også laboratorierne, i forbindelse med blodprøvetagning og en klinisk biokemisk afdeling. Nybyggeriet skal på de øverste etager rumme de mest apparattunge rum, fx 24 nye operationsstuer. De gamle bygninger vil på de tilsvarende etager blive brugt til sengeafsnit. Organiseringen med sengestuerne i et ottetal rundt om behandlingsafsnittene betyder mindst muligt transport i dagligdagen – til gavn for patienter og personale. For at fastholde den afklarede karakter i det oprindelige teglbyggeri fra 1920’erne er nybyggeriet anderledes let og transparent med en facade beklædt med satineret glas.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.