Campussen er designet til at imødekomme komplekse medicinske behov og samtidig optimere logistik og flow. Den modulære, fleksible struktur opløser traditionelle megastrukturer til en række sammenhængende bygninger organiseret omkring en central grøn boulevard og grønne gårdhaver. En tilgang med fokus på den menneskelige skala skaber en imødekommende atmosfære og fremmer orientering og interaktion. Generøse dagslysforhold, variation i rum og visuelle forbindelser til naturen understøtter den helende proces, reducerer stress og sikrer værdige rammer for alle brugere.
Arkitekturen prioriterer klimavenlighed gennem cirkularitet, energieffektivitet og biodiversitet. Grønne korridorer, regnvandsopsamling og beplantning reducerer klimabelastningen og styrker økologisk modstandsdygtighed. En konstruktion i træ-hybrid og materialer med lavt CO₂-aftryk minimerer miljøpåvirkningen, hvilket er understøttet af en omfattende livscyklusanalyse (LCA). Passive designstrategier optimerer yderligere energiforbrug og indeklima, mens simuleringer forbedrer mikroklimaet, såsom regnvandshåndtering og videreførelse af eksisterende kølende vindkorridor.
Forbinder bygninger, mennesker og natur
Campussen er fint integreret i de både urbane og naturlige omgivelser. Højere bygninger langs de grønne boulevarder markerer indgangene, mens lavere strukturer skaber overgang til omkringliggende grønne områder og boligkvarterer. En samlende “loop” forbinder alle bygninger som en overdækket trækolonnade der fremmer klar wayfinding, effektiv cirkulation og integration af indendørs og udendørs miljøer. Røde murstensbelægninger i kolonnaden taler sammen med materialerne i den eksisterende hospitalscampus.
Store sammenhængende landskabsrum indbyder til afslapning, social interaktion og rekreation, og styrker oplevelsen af fællesskab. Principperne for Healing Architecture videreføres indendørs med intuitiv wayfinding, naturlige materialer og gennemtænkte akustikløsninger, der balancerer funktionalitet og følelsesmæssig komfort.
MHH-campussen er et eksempel på, hvordan gennemtænkt arkitektur kan redefinere sundhedspleje ved at kombinere innovation, klimavenlighed og fællesskab. Projektet sætter en ny standard for urbane sundhedsfaciliteter og viser arkitekturens potentiale til at forbedre både pleje og trivsel.