Rigshospitalet - Sterilcentral 1 & godsterminal. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Rigshospitalet - Sterilcentral 1 & godsterminal

Rigshospitalets nye sterilcentral bliver den ene af Region Hovedstadens to nye centraler for sterilisering af hospitalsinstrumenter.
 Rigshospitalet - Sterilcentral 1 & godsterminal. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Bygherre

Region Hovedstaden

Adresse

København, Danmark

Omfang

13.000 m²

År

2013-2021

Bygherrerådgiver

Niras

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Sterilcentralen bliver den første fuldautomatiserede i verden, og den forventes at sætte standarten for fremtidens sterilcentraler både i Danmark og udlandet.

Al steriliseringen af instrumenter i Region Hovedstaden samles i de to centraler for at sikre, at steriliseringen af instrumenter og operationsudstyr i fremtiden lever op til nationale og internationale retningslinjer. Samtidig optimeres både patientsikkerhed og arbejdsmiljø med state-of-the-art-teknologi, der blandt andet giver betingelser for den højest mulige ensartethed og letter arbejdsgange ved at automatisere tunge og gentagne arbejdsprocesser. Desuden vil produktiviteten øges gennem stordriftsfordele. Sterilcentralen indeholder også en ny godsterminal for modtagelse og afsendelse af al gods til og fra Rigshospitalet.

Sterilcentralen kommer til at bestå af fire etager med godsterminal i kælder- og stueetage. Selve steriliseringen af instrumenter kommer til at ske i bygningens førstesal, mens modtagelse, fordeling og pakning af varer foregår i stueplan. Bygningens øverste etage er teknikrum, mens der på bygningens tag etableres en afskærmet kølegård.

Facaden består af aluminiumspaneler med differentierede overfladebehandlinger og udstansninger i udvalgte partier, som skaber et varieret facadeudtryk, der forandrer sig med beskuerens bevægelse, ligesom udtrykket forandrer sig med solens vandring. Facaden indgår i et raffineret samspil med de overfor liggende psykiatribygninger med pudsede facader, samtidig med at sterilcentralen indgår i et arkitektonisk samspil med et markant p-hus, der grænser op til sterilcentralen.

De to sterilcentraler vil tilsammen modtage instrumenter og udstyr fra i alt 9 hospitaler.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.