Kvarter- og Sundhedshuset Aalborg Øst. C.F. Møller. Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Kvarter- og Sundhedshuset Aalborg Øst

Ideen med det nye sundheds- og kvarterhus har været at skabe rammerne om et attraktivt fagligt miljø for læger og andet sundhedspersonale, men også et inviterende centrum i et ellers ensartet boligkvarter - et sted, hvor områdets beboere har lyst til at komme, også selvom de ikke er under behandling.
 Kvarter- og Sundhedshuset Aalborg Øst. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Region Nordjylland, Aalborg Kommune, Himmerland Andelsboligforening

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

7.500 m² (heraf 5000 m² til sundhedsfunktioner)

År

2011-2012

Konkurrence

1. præmie i totalentreprisekonkurrence. 2011

Entreprenør

A. Enggaard

Ingeniør

Ingeniørfirmaet ISC

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Aalborg Kommunes Arkitekturpris. 2012
  • 1. præmie i totalentreprisekonkurrence. 2011

Nybyggeriet skal udover bl.a. kliniklokaler til læger og speciallæger, tandlæger, fysioterapeuter rumme sundhedstilbud som hjemmesygepleje, sundhedspleje for småbørn og genoptræning sammen med boligsociale funktioner, sundhedscafé, folkeoplysning og fitness.

Bygningen ligger hævet på en sokkel i forhold til omgivelserne, et grønt parklignende område, og får på den måde skulpturelle kvaliteter samt udsigt og integrerede opholds- og siddepladser - et naturligt mødested, hvor park og bygning mødes.

Vejen gennem huset danner en sløjfe – en løsning, der giver korte afstande og gør det let at orientere sig. Et gennemgående fælles strøg virker samlende i forhold til de forskellige funktioner – særligt fordi brugere og beboere herfra har udgang til en række grønne gårdrum, henholdsvis haver i stueplan og tagterrasser på førstesalen.

Et særligt fokus på tilgængelighed for alle grupper betyder, at sundheds- og kvarterhuset er indrettet med bl.a. særligt brede gange og ekstra rumlige toiletfaciliteter samt fx allergivenlige byggematerialer og beplantning.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.