TrygFondens Familiehus. C.F. Møller. Photo: Poul Nyholm

TrygFondens Familiehus

Huset er et patienthotel for familier til alvorligt syge børn, der er indlagt på Det Nye Universitetshospital i Aarhus i så lang tid, at de har svært ved at få privatlivet til at hænge sammen.
 TrygFondens Familiehus. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Region Midtjylland

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

1.400 m² - 12 familieværelser

År

2009-2012

Arkitekt

Rådgivergruppen DNU

Landskab

Rådgivergruppen DNU

Andre samarbejdspartnere

Trygfonden De små glæders Legat

Idéen med byggeriet, der er blevet til på baggrund af mange engagerede brugerinterviews, har været at tilbyde et mentalt frirum for familierne – ønsket fra brugernes side har været et sted med en nærmest sommerhus-agtig atmosfære.

Huset er lagt i en lysning i den nyplantede blandskov nord for hospitalet – meget bevidst ligger huset på den anden side af hospitalsringvejen, så familiernes privatliv er adskilt fra hospitalshverdagen, men samtidig er det i gåafstand fra børneafdelingen. Afstemt efter placeringen i det grønne har familiehuset facader i egetræslister – også et markant andet udtryk end hospitalets røde tegl.

Husets runde form er valgt, fordi formen er ideel til at skabe rum, der både giver familierne mulighed for at søge privatheden med tid til eftertanke, og samtidig tilbyde rum, der gør det muligt at dele glæder og sorger med fællesskabet. Lejlighederne – det private rum - er lagt i cirklens yderkant, så de alle har udsigt til skov og dyreliv fra et stort opholdsrum med panoramaudsyn og fra en afskærmet terrasse. Alle lejligheder har eget tekøkken. Samlende er et indre, grønt gårdrum. Store glaspartier åbner huset mod gårdhaven, der har en legeplads midt i det grønne. I forbindelse med gårdhaven ligger desuden et stort fælleskøkken og en tilstødende pejsestue med udsyn til gårdhaven. Andre samlende fællesfaciliteter er skole- og computerrum, lege-, motions- og musikrum.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.