Mottaksklinikk på Haukeland Universitetssykehus, Bergen. C.F. Møller. Photo: Nils Petter Dale

Mottaksklinikk på Haukeland Universitetssykehus, Bergen

Med om- og udbygningen af akutafdelingen på Haukeland Universitetssygehus har målet været at sikre en mere præcis og effektiv behandling, blandt andet gennem et stærkere fokus på visitation af patienter, der hurtigt føres til den rette afdeling.
 Mottaksklinikk på Haukeland Universitetssykehus, Bergen. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Helse Bergen HF

Adresse

Bergen, Norge

Omfang

7.320 m²

År

2010-2018

Bygherrerådgiver

prosjektleder Terje Sørensen

Entreprenør

Åsane byggmesterforretning AS

Ingeniør

Norconsult AS (RIV, RIE, RIA, RIBFY), Rambøll (RIB), Cowi (RIBR)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Interiør: Design og Innredning

Projektet omfatter ud- og ombygning af hospitalets eksisterende akutmodtagelse samt en ny førsteetage med 43 sengepladser med op til 72 timers ophold.

Overordnet har sigtet været at skabe klart adskilte patient- og personalestrømme, herunder en såkaldt akutakse med en direkte linje mellem helikopter- og ambulanceankomst og otte behandlingspladser for hårdt skadede patienter.

Arbejdet omfatter, 24 nye behandlingsrum for kirurgiske og medicinske patienter (herunder otte integrerede observationspladser), en afdeling med 20 senge til kortvarigt ophold og en radiologisk enhed, der leverer 24/7-tjenester for hele hospitalet, med CT-scanner, røntgen og avanceret ultralyd.

Den ny førsteetage med 43 sengepladser med op til 72 timers ophold er organiseret rundt om to overdækkede lysgårde med glastag, der sikrer lys og udsyn. Sengepladserne, der er en blanding af enkelt- og flersengsstuer, er organiseret i fem afdelinger med 8-9 patienter hver. De to lysgårde integrerer åbne arbejdsområder til personalet.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.