Springfield University Hospital, psykiatri. C.F. Møller. Photo: Pavel Vavilov Studio

Springfield University Hospital, psykiatri

Springfield universitetssykehus, som tillhandahåller tjänster för psykisk hälsa, er plassert midt i et 330 mål stort regenereringsområde. Her har C.F. Møller Architects vært rådgiver for NHS Trust under planleggingsfasen av designet for det omkringliggende boligområdet, det urbane designet rundt sykehuset samt konvertering av den tidligere golfbanen til en ny offentlig park.
 Springfield University Hospital, psykiatri. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Bygherre

South West London and St. George's Mental Health NHS Trust

Adresse

London, UK

Omfang

34.300 m² inklusiv parkering, 133 voksensenge

År

2012-2022

Konkurrence

1. præmie i dialogkonkurrence. 2012

Entreprenør

Sir Robert McAlpine

Ingeniør

Arup, Walsh, Trenton Fire

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Project Manager: Appleyard & Trew Cost management services: Gardiner Theobald Planning Consultant: Montagu Evans Catering Consultant: Sterling Foodservice Consultancy

Præmiering
Præmiering
  • Vinder af Building Better Healthcare Award i kategorien Best External Environment Project.. 2022
  • 1. præmie i dialogkonkurrence. 2012

Sykehuset består av to unike bygninger och omfattar nybyggda anläggningar för psykiatrisk vård, avdelinger for voksne, poliklinikker for voksne og barn og Recovery College til undervisningsfasiliteter og støttetjenester. Sykehusbygningene rommer også butikker i tillegg til et parkeringshus over flere etasjer. Disse fasilitetene kan brukes av både sykehuset og beboerne i boligområdene som blir utviklet rundt sykehuset.

Dagslys og haver

Hospitalet er designet med fokus på at skabe ikke-institutionslignende miljøer med gode sigtelinjer, god akustik, rigeligt med dagslys, naturlig luftventilation og med adgang til haver og udendørsarealer som helt centrale mål. Tanken har været at skabe rolige og sikre omgivelser samt optimale arbejdsforhold for personalet.

Udformningen byder på åbne planløsninger i midten af den enkelte afdeling for dermed at skabe et lyst og luftigt miljø med en kraftig visuel og fysisk sammenhæng med de tilstødende, udendørs gårdhaver. Indretningen giver generelt et godt overblik over afdelingsindgangen og de fleste områder, hvor patienterne færdes. Bygningens udformning er designet således, at man så vidt muligt har forsøgt at undgå blinde vinkler.

Langs væggene og i de centrale gange er der opstillet både fastmonterede og fritstående møbler, som giver mulighed for at sidde og slappe af alene eller sammen med andre.

Facaderne og de udvendige elementer er udformet af solide kvalitetsmaterialer, der er valgt i kraft af deres egnethed, smukke udseende, holdbarhed og bæredygtighed under hensyntagen til deres miljømæssige livscyklus og omkostninger. Tofarvede mursten er valgt som det primære materiale til alle bygninger, hvilket giver en kontekstuel sammenhæng med de tilstødende, fredede bygninger.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.