TAYS Tampere Universitetshospital. C.F. Møller

TAYS Tampere Universitetshospital

Fleksibel struktur og udvidelse af Tampere Universitetshospital TAYS i Finland optimerer betingelserne for helbredelse og arbejdsmiljø, og tilpasser sig sine omgivelserne.
Fakta

Bygherre

TAYS UJO Hospital District management + TAYS POJO Hospital project organization

Adresse

Tampere, Finland

Omfang

170.000 m² (170.000 bt m² 75.000 netto m² kliniske arealer + logistikcenter og parkering, samt ombygning af eksisterende bygninger)

År

2021-

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Aihio Architects, Rami Architects, Tähti-Set, UKI Architects, Kontukoski

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence på organisation/CV. 2020

Projektet er en del af en helhedsplan for det lokale universitet, somatiske hospital og psykiatrien. Udvidelsen indeholder akut-, operations- og intensivafdeling samt almindelige ambulatorier og afdelinger for forskellige specialer. Desuden etablerer en ny overordnet struktur og wayfinding, der forbinder de eksisterende volumener med de nye via en fordelingsring, en hovedstruktur for hele hospitalet.

Effektiv og Helbredende Arkitektur

Ud over effektivitet, i form af en modulær og standardiseret bygningsstruktur, som kan tilpasses fremtidige ændringer og forbedrer arbejdsgangen, har der i designet været stor fokus på at skabe helbredende arkitektur, som understøtter et godt arbejdsmiljø og patienters velbefindende. Dette afspejles i kompositionen af volumenet, som giver optimale dagslysforhold i hele bygningen og en fantastisk udsigt fra de øverst placerede sengeafsnit. Designet understøtter også en intuitiv og indbydende wayfinding med adskilte fordelingsgange for at sikre diskretion og effektivitet, samt varme materialer, der giver en atmosfære af hjemlighed og privatliv.

Indbydende atmosfære

Den nye hospitalsbygning forholder sig til sine omgivelser og de eksisterende hospitalsbygninger. For at undgå at udvidelsen virker massiv, er den opdelt i mindre volumener med højdevariation. Denne sammensætning skaber en indbydende atmosfære for både patienter, pårørende og personale.

Materialer på facaden angiver opdelingen af bygningen. Behandlingsrum har en taktil og varm facade med gitterstruktur og åbne glasfacader ved hovedindgangen og venteområderne. Mens sengeafsnittene har hvide lodrette gavle, der relaterer sig til den eksisterende hospitalsbygning.

For at skabe en innovativ og effektiv struktur er projektet udviklet ved brugerinddragelse og integration af international best practise.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.