Northway Medical Centre - Vilnius. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Northway Medical Centre - Vilnius

I en eksisterende hospitalscampus i Vilnius’ ligger Northway Medical Centre som et klassisk eksempel på Healing Architecture. Klinikken trækker på naturens helende egenskaber, imens strukturen sikrer effektivitet og lang levetid.
 Northway Medical Centre - Vilnius. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Bygherre

Northway Medicinos Centrai Diana Bumelyte Chief Executive

Adresse

Vilnius, Lithuania

Omfang

11.150 m² + 4.100 m² underjordisk parkering. Brutto/netto-faktor for kliniske arealer: 2,0 (11.150 brutto m², 5.600 netto m²)

År

2023-

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med APLAN

Landskab

C.F. Møller Architects

I det skovklædte landskab i Vilnius, indkapsler Northway Medical Centre principperne for designtilgangen Healing Architecture.

Bebyggelsen fletter sig med det skrånende terræn, og sikrer udsigt mod de naturskønne omgivelser, gode dagslysforhold i klinikken og de helenede egenskaber ved forbindelsen til naturen. Der er lagt vægt på en modulær struktur med nedskalerede volumener, rumlighed og et ikke-institutionelt interiør så klinikken udstråler varme og fremstår velkommende. Suppleret med de grønne omgivelser og en masse dagslys, skaber designet et miljø, der fremmer patienters bedring og personalets trivsel. Fleksibilitet, klar logistik og effektivitet er centralt i Northway Medical Centre, hvor standardiserede strukturer gør klinikken tilpasningsvenlig til fremtidige behov. Strømlinede arbejdsgange optimerer pladsudnyttelsen og øger personalets produktivitet. Ved tydelige definerede on- og off-stage områder fremmer designet et trygt arbejdsmiljø og prioriterer personalets velbefindende.

Harmonisk og effektivt

Bygningen består af tre nedskalerede kubiske volumener, der kobles sammen af en central og transparent glasbygning – hjertet i komplekset – der rummer indgang, lobby og lounge. Fra ankomstbygningen har man kig ud til de grønne omgivelser, hvor bygningen har en iøjnefaldende og harmonisk tilstedeværelse i landskabet. Fra det centrale område får man et vigtigt overblik over klinikken og har adgang til de tre volumener, der indeholder de kliniske afdelinger. På de øvre niveauer i glasbygningen er der lounge og lyse venteværelser, og adgang til tagterrasser. Adskilt fra de offentlige arealer i ankomstbygningen ligger behandlings- og sengeafsnit i de tre tilstødende volumener. På stueniveau er der ambulatorier og billeddiagnostik med kort afstand til venteområdet. På første salen ligger operationsstuer, intensiv-, og dagafsnit tæt forbundne og diskret placeret i forhold til det offentlige liv i stueetagen. På de øvre niveauer er sengeafsnittene organiseret omkring en arbejdsstation, og med kig direkte til skovens trætoppe.

Natur og funktionalitet forenes i arkitekturen i Northway Medical Centre, og skaber en fremtidssikret klinik med fokus på bedring og trivsel for både patienter og ansatte.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.