Tolworth Hospital. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Tolworth Hospital

Det nye psykiatriske hospital for South West London and St. George’s NHS Mental Health fonden i Tolworth, London, tager udgangspunkt i fondens krav til state-of-the-art faciliteter og er samtidig udformet med terapeutiske og sikre omgivelser, der både møder nutidige og fremtidige behov.
 Tolworth Hospital. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Bygherre

South West London og St. George’s Mental Health NHS Trust

Adresse

London, UK

Omfang

17.607 m², 111 voksensengepladser og 38 børne- og ungesengepladser

År

2012-2022

Konkurrence

1. præmie i dialogkonkurrence. 2012

Ingeniør

Arup (SMEP oganlægsarbejde)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Projektleder: Appleyard & Trew Brandsikring: Trenton Fire Rådgivende ingeniør: Gardiner & Theobald Transportkonsulent: Motion Kommunikation: Cascade Communications Planlægningskonsulent: Montague Evans

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i dialogkonkurrence. 2012

Designet af hospitalet er udviklet med omhu efter flere år med evidentbaserede undersøgelser og samråd med brugere og interessenter.

Hospitalsafdelingerne er organiseret omkring varierede havegårdrum, hvilket giver direkte adgang til naturen og frisk luft samtidig med, at den omgivende bygning får gårdrummene til at føles trygge. Arkitekturen er udformet med henblik på at gøre omgivelser mindre institutionaliserede, hvor det er muligt. Gode udsyn, et dæmpet lydniveau, rigeligt med dagslys, naturlig ventilation og adgang til grønne rum har været fokuspunkterne for udformningen af hospitalet.

Det nye hospital bliver overdraget i faser, og når hele byggeriet er færdigbygget, kommer det til at indeholde afdelinger for ældre, voksne og unge samt specialistafdelinger for voksne i arbejdsalderen, akutafdeling for ældre, en OCD/BDD-afdeling og psykiatriske faciliteter for børn og unge. I tillæg til de nye sengeafdelinger rummer hospitalet også ambulante behandlingsfunktioner, undervisnings- og seminarfaciliteter samt forskellige støttefaciliteter.

Mens typen af sygdomme og behandlingsmetoder varierer, viser en voksende mængde af resultater at omgivelser, der er designet til at bedre patienterne, gavner deres helbred.

C.F. Møller Architects arbejder med at anvende evidensbaseret design og innovation for at fremme optimale terapeutiske miljøer for patienter og personale.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.