Universitetssygehus Køge. C.F. Møller. Photo: Rådgivergruppen USK

Universitetssygehus Køge

Universitetssygehus Køge (USK) er en udvidelse af det eksisterende Køge Sygehus, der får tredoblet arealet til i alt 177.000 m². Projektet tager afsæt i det eksisterende sygehus overskuelige opbygning omkring et enkelt, overordnet trafiksystem og grønne, uformelle gårdhaver og opholdsrum.
 Universitetssygehus Køge. C.F. Møller. Photo: Rådgivergruppen USK
Fakta

Bygherre

Region Sjælland

Adresse

Køge, Danmark

Omfang

177.000 m² (130.000 m² nybyggeri)

År

2013-2017

Konkurrence

1. præmie i international arkitektkonkurrence. 2013

Bygherrerådgiver

BASCON

Ingeniør

Rambøll i samarbejde med Alectia og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med CUBO arkitekter og Gehl Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i international arkitektkonkurrence. 2013

Universitetssygehuset bevarer den nuværende vandrehal som hovedfærdselsåre og udvider derfra med fire vertikale transportveje. Hver transportvej har tilknyttet et torv med hver sin gårdhave, og det gør det nemt at orientere sig for både patienter, pårørende og personale.

Grønne omgivelser, rigeligt med dagslys, gårdhaver, grønne tage og udsigt er vigtige elementer i tanken om helende arkitektur. Således tilføres det oprindelige landskab - den karakteristiske, ringformede skov, der omkranser hospitalet – søer, vandløb og beplantning, og de nye sengestuer har alle udsigt til landskabet vestover eller Køge Bugt.

Byggeteknisk set udnyttes kvadratmeterne optimalt ved bl.a. at sikre, at etagearealerne kan friholdes til de primære kliniske funktioner. Det løses ved at placere de installationstekniske anlæg – el, vvs, ventilation, brandsikring mm. – decentralt ved hvert rum, der ellers i det traditionelle sygehusbyggeri samles centralt i bygningen. På den måde bliver det enklere at ændre hvert rums funktioner og derigennem at fremtidssikre byggeriet.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.