Hamburg Herzzentrum UHZ. C.F. Møller

Hamburg Herzzentrum UHZ

Hjertecentret UHZ er en del af en overordnet plan om at gøre klinikcentret i Eppendorf til et af Europas mest moderne hospitaler og rummer et komplekst program med akutbehandling, operationsstuer, dagklinikker samt intensivafdelinger og almindelige sengeafdelinger.
 Hamburg Herzzentrum UHZ. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf

Adresse

Hamburg, Tyskland

Omfang

70000 m² - 43.300 m² klinik/8.200 m² kælder/18.000 m² P-kælder

År

2017

Bygherrerådgiver

D&K drost consult GmbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Henn

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 2. præmie i international arkitektkonkurrence. 2017

Bygningsvolumenet svarer til masterplanens ambitioner om en ny, tydeligt defineret grøn boulevard, som skal være den fremtidige rygrad i hele klinikkens struktur; og det udvendige volumen, som masterplanen definerer, levendegøres og raffineres via en række tilbagetrækninger og udskæringer, der skaber en indbydende hovedindgang, samt grønne udendørs terrasser tæt på sengeafdelingerne.

Den indvendige del er designet som en kontrast til den udvendige, monolitiske murstensbygning og har en varm og hjemlig atmosfære med træbeklædning, dobbelthøje rum og masser af dagslys overalt, som kommer ind via store beplantede gårde med terrasser. Alle patientstuer er placeret med udsigt til det fri, og afdelingernes fleksible layout muliggør en effektiv arbejdsgang, samtidig med at personalet og patienterne altid er tæt på hinanden.

Bygningens funktionelle plan er lagdelt på en logisk måde for at sikre fleksibilitet, problemfri arbejdsgange og intuitiv orientering for personale, patienter og pårørende. Stueetagen er til dagpatienter og akutafsnit, mens operationsstuer og intensivafdelinger ligger på første etage. De øvre etager med almindelige sengeafdelinger er struktureret omkring en innovativ central kerne, som indeholder lodret cirkulation og to særlige områder til henholdsvis patientopholdsrum og personalerum, som er placeret tæt på hinanden, men som separate enheder på flere etager.

På denne måde kan personale fra forskellige afsnit mødes og tale samme i rolige, åbne, private områder, mens patienter og pårørende kan nyde lyse og venlige områder i flere niveauer, hvilket skaber et stressreducerende miljø, som er i tråd med principperne om helende arkitektur.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.