Städtisches Klinikum Braunschweig. C.F. Møller. Photo: bloomimages

Städtisches Klinikum Braunschweig

Udvidelsen og moderniseringen af Städtisches Klinikum Braunschweig (Braunschweigs kommunehospital) kombinerer en ny bygning, en udvidelse og en allerede eksisterende bygning i et nyt og redesignet kompleks.
 Städtisches Klinikum Braunschweig. C.F. Møller. Photo: bloomimages
Fakta

Bygherre

Städtisches Klinikum Braunschweig GmbH

Adresse

Braunschweig, Tyskland

Omfang

86.700 m² fordelt på 44.900 m² nybyg og 41.800 m² ombyg

År

2017-2023

Ingeniør

ArGe SBI/Klett Ingenieure, ahw-ingenieure, HHP-Nord-Ost

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med HENN

Landskab

SINAI

Andre samarbejdspartnere

HT Hospitaltechnik, Müller BBM

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Komplekset, der ligger på Salzdahlumer Straße i den sydøstlige del af byen, er arrangeret omkring en offentlig gangsti, der forbinder alle funktioner og arkitektoniske bygningskonstruktioner. Via denne indre gade, der er en hovedfærdselsåre, er der adgang til både det eksisterende hospital, den nye bygning og udvidelsen. Den fungerer som den vigtigste distributionskanal til hospitalsbygningerne og løber fra den nye indgang i syd på sidevejen Fichtengrund til skadestuen i nord. Den indre gade fungerer som en ’rygrad’, der ved hjælp af naturligt lys, udsigt til grønne gårdhaver og rummelige gangarealer skaber et effektivt orienteringssystem, der gør det nemt for både patienter og besøgende at orientere sig.

En ny og elegant indgangsbygning, herunder tilføjelsen af et modtagelsesområde, udgør et repræsentativt indgangsområde og fuldender den overordnede restrukturering af bygningskomplekset på Salzdahlumer Straße.

Det nydesignede, nybyggede og ombyggede område knytter funktioner fra bykernens hospitalsområde (Holwedestraße) sammen og integrerer funktioner fra St.-Vinzenz-Krankenhaus (øst for Braunschweig), der blev lukket allerede i slutningen af 2016. Det nuværende fjerde område på Cellerstraße i den nordlige del af byen forbliver i drift, så der er optimerede lægelige serviceydelser fra de resterende to hospitalsområder i den nordlige og den sydøstlige del af byens centrum.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.