Aarhus Universitetshospital - AUH. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus Universitetshospital - AUH

Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri, Det nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus, er nu føjet til det igangværende Aarhus Universitetshospital i Skejby, og det hele udgør nu ét stort hospitalskompleks.
 Aarhus Universitetshospital - AUH. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
Fakta

Bygherre

Region Midtjylland

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

216.000 m² nybyg, 159.000 m² ombyg = 375.000 m², grundareal: ca. 970.000 m². 797 senge, 43 dialysepladser, 80 hotelsenge.

År

2007-2019

Konkurrence

1. præmie i international arkitektkonkurrence. 2007

Bygherrerådgiver

NIRAS A/S

Ingeniør

Rambøll, Niras-Alectia, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Cubo Arkitekter

Landskab

Schønherr Landskab

Kunstner

Sophia Kalkau, Hanne Nielsen & Birgit Johnsen

Andre samarbejdspartnere

Lohfert & Lohfert

Præmiering
  • Building Better Healthcare Award - Best International Design. 2017
  • 1. præmie i international arkitektkonkurrence. 2007

Den nye hospitalsby - af samme størrelse som en traditionel dansk landsby - har en struktur, hvor bygningerne fører op til og omkranser en markant bygning, som bliver hospitalets vartegn. Det er samtidig den største arbejdsplads i Aarhus. Hospitalskomplekset er organiseret med et hierarki af kvarterer, gader, pladser og torve, hvorved der skabes et varieret og grønt byområde fuld af liv, hvor det er nemt at finde vej for brugerne. Med systematisk brug af videns- og evidensbaseret design har konceptet "helende arkitektur" haft betydning for udformningen af hospitalet - fra indretningen af sengeafsnit, brug af dagslys og lysindfald til udformningen af landskab og havearealer. Hospitalets indretning og udformning er fleksibel med henblik på at kunne imødekomme fremtidige krav i forhold til teknologi, behandlingsmetoder og arbejdsrutiner.

Det samlede anlæg er delt op i faglige fællesskaber med egne identiteter. Det skaber overskuelighed og består af tre elementer: En toetages base med behandlingsfunktioner, sengebygninger, som hæver sig over basen i op til fire etagers højde, og i midten Forum, det centrale ankomstrum, hvor de offentlige funktioner placeres ved foden af et højhus der fungerer som orienteringspunkt for hele komplekset.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.