KMU Universitetshospital Campus Grosshadern. C.F. Møller

KMU Universitetshospital Campus Grosshadern

Masterplan og hospitalsbyggeri, der transformerer en monoton ‘sundhedsfabrik’ fra 1970erne til en varieret og grøn hospitalsby i menneskelig skala.
 KMU Universitetshospital Campus Grosshadern. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Freistaat Bayern
Bayerisches Staatsministerium für Wissenschaft und Kunst
Staatliches Bauamt München 2
Projektgruppe Neubau Grosshadern H 3.4
Ansp: Philipp Treuheit und Dieter Schuster

Adresse

München, Tyskland

Omfang

140000 m² (Phase 1), 280000 m² Total, ca. 30 ha. Campus

År

2021-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2020

Bygherrerådgiver

Eisenreich. Drechsel. Partner. Architecten
Wöhrdstrasse 91
93059 Regtensburg
mail@eisenreich-drechsel.de / eisenreich@eisenreich-drechsel.de
Werner Eisenreich

Ingeniør

Wetzel & von Seht
Klett Ingenieure

Arkitekt

C.F. Møller Architects, HENN GmbH, Berlin

Landskab

SINAI Gesellschaft von Landschaftsarchitekten

Andre samarbejdspartnere

HT Hospitaltechnik Planungsgesellschaft
HHP Nord/Ost
Büro Heinekamp

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2020

Grosshadern Campus er en del af Ludwig Maximillian Universitetshospital (LMU) i München, som både nationalt og internationalt er blandt de førende medicinske institutioner. Den nye campus består af seks nye kliniske centre og udgør det største offentlige byggeprojekt i Bayern siden det oprindelige hospital blev bygget i 1970erne. Første del af byggefasen i dette stor-skala-projekt omfatter realiseringen af tre klinikker; hjerte- lunge-center, det vaskulære center og det onkologiske center samt et nyt diagnostisk center, hvilket samlet omfatter ca. 140.000 m2 bruttoetageareal. Dette indledende byggeafsnit udgør ca. 60% af det nye hospitals samlede omfang, og finansieres af den tyske delstat Bayern med omkring en million Euro. Et centralt element i designet er en park med rehabiliterende kvaliteter og funktion som mødested for patienter, personale og pårørende. Parken – stedets lunge - er flettet sammen med en ny indre gade – kompleksets logistiske hjerte – hvilket sikrer høj opholdskvalitet og gør masterplanen unik.

Humant og helende

Ved at begrønne tagene langs den indre gade, og inkludere talrige terrasser og haver i bygningens indre, er naturens elementer systematisk bragt ind i hospitalets kernestruktur. Landskabskonceptet er tænkt til at skabe variation i steder og stemninger samt velbefindende og rekonvalescens for patienterne. Denne tanke flugter med grundprincippet for nutidig healthcare-arkitektur, hvor fokus er på mennesket.

Det eksisterende højhusbyggeri vil gradvist blive revet ned og skabe plads for en sammenhængende og tilgængelig klynge af bygninger. Klyngens lavere profil transformerer den eksisterende monotone ’sundhedsfabrik’ til en varieret og urban og human silhuet. Masterplanen fokuserer på korte distancer, let orientering og et attraktivt design. Dens modulære struktur gør det let at udvide, hvis det bliver nødvendigt, og sikrer campus høj grad af fleksibilitet og bæredygtighed. Et spatiøst ankomstområde, med et atrium badet i dagslys, tilføjer kvalitet og et karakterfuldt samlingspunkt til det nye campusområde.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.