Regionshospitalet Viborg, nyt akutcenter. C.F. Møller

Regionshospitalet Viborg, nyt akutcenter

Konkurrenceforslaget til Viborg Regionshospitals ny tilbygning føjer både et nyt akutcenter og en ny iøjnefaldende hovedindgang til hospitalet. Tilbygningen giver hospitalet et imødekommende udtryk og skaber forbindelse til byen og den naturskønne Søndersø. Akutcentret danner base i bunden af bygningen, der på etagerne opefter bl.a. rummer intensiv og dagkirurgisk afdeling og to sengeafsnit med i alt 60 1-sengsstuer.
 Regionshospitalet Viborg, nyt akutcenter. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Region Midtjylland
Regionshospitalet Viborg
Projektafdelingen

Adresse

Viborg, Danmark

Omfang

24000 heraf 22.000 m² nybyg og 2.000 m² ombyg + 32.000 m² udvid.

År

2012, konkurrenceforslag 2. fase

Bygherrerådgiver

Arkitema, Arkitekt Palle Bo Rasmussen
Moe & Brødsgaard, Ingeniør Poul H. Hansen

Ingeniør

Alectia
Viborg Ingeniørerne

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med KPF Arkitekter

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 2. plads i international konkurrence. 2012

Centret skaber en tryg atmosfære for patienter og pårørende, hvor det er nemt at orientere sig. Åbne receptionsafsnit med store glaspartier giver både stedsfornemmelse og udsigt til omgivelserne, og overalt i bygningen hjælper en klar og entydig skiltning til at finde vej. Desuden har hver etage sin egen farvekode, der gør den let genkendelig. Korte afstande til væsentlige funktioner sætter patientens velvære i centrum og sikrer et effektivt arbejdsmiljø for personalet.

Rummenes naturlige lysindfald skaber et godt indeklima, og materialer sikrer en god akustik. Et bæredygtigt design med så stor genanvendelse af energi og varme som muligt minimerer ressourcespild og placerer byggeriet i lavenergiklasse 2015.

Mange rum og etager er indrettet ens og kan let ændres i størrelse. Ligeledes kan facadens vinduer udskiftes til vægge eller omvendt uden at forstyrre den generelle drift. Dette gør en fleksibel brug af hvert afsnit mulig.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.