Sygehus Vendsyssel - udbygning og renovering. C.F. Møller

Sygehus Vendsyssel - udbygning og renovering

C.F. Møller Architects står for udarbejdelsen af en helhedsplan for udbygning og renoveringen af sygehus Vendsyssel i Hjørring, der styrker den arkitektoniske identitet for hospitalet og øget velvære for personale og patienter.
 Sygehus Vendsyssel - udbygning og renovering. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Region Nordjylland

Adresse

Hjørring, Danmark

Omfang

14000 m² nybyg, 11.000 m² ombygning

År

2014-2019

Konkurrence

1. præmie i konkurrence. 2014

Bygherrerådgiver

COWI

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence. 2014

Det nye sygehus indeholder en ny behandlingsbygning og et nyt kvinde-barn hus. De nye bygninger vil være lavenergiklasse 2020 og forventes at blive certificeret som DGNB-DK guld. Bygningens to nederste etager er lavet med mørke teglsten, mens der på tredjesalen er brugt lette glasfacader og et espalier af metalprofiler, der sammen skaber et fint samspil med sygehusets øvrige bygninger. Den enkelte og karakterfulde arkitektur er kombineret med en stærk landskabsvision, af sammenhængende uderum i beplantning, belægning og afvanding for at udnytte mulighederne i helende arkitektur. Det ses eksempelvis på disponeringen af børneafdelingen på 3.sal med en indrammet og skærmet legeplads som en grøn oase på taget. Helende omgivelser handler bl.a. om at kunne fastholde hverdagens trygge og velkendte rammer, hvor de pårørendes nærvær og aktive deltagelse i patientforløbet er essentielt. Enestuerne i sengeafsnittene skaber plads til de pårørendes øgede tilstedeværelse, der fremmer nærvær og den tætte, plejende kontakt med pårørende, så de medinddrages i forløbet.

Naturligt lys

Dagslys er et andet væsentligt parameter indenfor helende arkitektur og flere undersøgelser har dokumenteret, at dagslys har positive effekter for både ansatte og patienter. Med henblik på at skabe optimale lys- og udsigts-forhold som rammen for patienternes ophold på sygehuset, placeres sengeafsnittene på niveau 7-9. Bygningens form omkring store lyse gårdrum, giver en overskuelig fordelingsstruktur til de enkelte behandlingsområder.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.