Udvidelse af RWTH Aachen Universitetshospital. C.F. Møller

Udvidelse af RWTH Aachen Universitetshospital

Det ikoniske, fredede universitetshospital RWTH i Aachen, Tyskland udvides med nyt operationsafsnit, der både skal rumme intensivafdeling og en ny offentlig ankomsthal.
 Udvidelse af RWTH Aachen Universitetshospital. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Universitätsklinikum Aachen AöR

Adresse

Aachen, Tyskland

Omfang

35000 m², 50 intensiv senge

År

2017-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Ingeniør

Wetzel & von Seht (TWP)
Klett Ingenieur GmbH (TA)
Hospitaltechnik Planungsgesellschaft MbH (Medizintechnik)

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med HENN

Landskab

Neumann Gusenburger Landschaftsarchitekten

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

For at undgå at skærme for det eksisterende fredede hospital, er store dele af udvidelsen lagt under jorden. Udvidelsen bliver dækket af et grønt og frodigt parklandskab, der både er åbent for offentligheden og ansatte og bliver det første man møder, når man ankommer til hospitalet. Den lave bygning rejser sig i en svungen bevægelse op mod den offentlige ankomsthal, der sammen med kig til det grønne parklandskab skaber en venlig og inviterende ankomst og intuitivt leder patienter og pårørende på rette vej.

De patientrettede faciliteter er alle placeret langs facaden, så der er direkte adgang til både dagslys og de omkringliggende grønne områder. Dagslys og adgang til natur har en positiv effekt på patienternes sygdomsforløb og er derfor vigtige forudsætninger for at skabe en helende arkitektur.

I midten af bygningen, som punktnedslag i den fleksible og effektive planløsning, ligger specialdesignede medarbejder-hubs, der tilbyder de bedste forhold for samarbejde og sammenhold medarbejderne imellem.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.