Ålesund sjukhus, ny barnavdelningen. C.F. Møller. Photo: Kim Muller

Ålesund sjukhus, ny barnavdelningen

Barncentret på Ålesund Sjukhus är ett sjukhus på barnets premisser med plats för förskola, behandling, lek och omsorg i ljusa trygga lokaler och omgivningar. Byggnaden präglas av att vara tillägnat barn redan vid huvudentrén, där en kängurufigur är tryckt på glaset och uttrycker byggnadens grundtanke: En känguru är en trygg figur med speciell omsorg för sin unge i pungen. Byggnaden är organiserad omkring ett centralt rum, som är uppdelad i en inomhus och en utomhud del. De attraktiva, ljusa och översiktliga lokalerna och omgivningarna samlar alla relaterade funktioner och ger goda ankomstförhållanden för patienter och besökare.
 Ålesund sjukhus, ny barnavdelningen. C.F. Møller. Photo: Kim Muller
Fakta

Uppdragsgivare

Helse Sunnmøre HF/Helsebygg Midt-Norge

Adress

Ålesund, Norge

Omfattning

5550 m², 35 bäddar

År

2005-2011

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2005

Ingenjör

COWI AS
RIG: NGI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Schønherr Norge

Konstnär

Britt Juul, Torhild Berg

Pris
Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2005

Läs mera

Fler projekt | Hälso- och sjukvård

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.