Tolworth Hospital. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Tolworth Hospital

Den nya psykiatriska kliniken för South West London and St George's NHS Mental Health Foundation i Tolworth, London utgår ifrån kraven på toppmoderna inrättningar och är utformad som en terapeutisk och säker miljö som tillgodoser både dagens och framtidens behov.
 Tolworth Hospital. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Uppdragsgivare

South West London og St. George’s Mental Health NHS Trust

Adress

London, UK

Omfattning

17 607 m², 111 vuxna sängar och 38 barn- och enkelsängar

År

2012-2022

Tävling

1:a pris i dialogtävling. 2012

Ingenjör

Arup (SMEP samt väg- och vatten)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Projektledare: Appleyard & Trew Brandskydd: Trenton Fire QS: Gardiner & Theobald Transportkonsult: Motion Kommunikation: Cascade Communications Planeringsrådgivare: Montague Evans

Pris
  • 1:a pris i dialogtävling. 2012

Kliniken har utformats omsorgsfullt med flera års evidensbaserade studier i samråd med brukare och intressenter.

Avdelningarna är arrangerande kring en omväxlande innergård med direkt tillgång till naturen och den friska luften, tryggt omsluten av byggnaden. Arkitekturen är utformad för att om möjligt ge byggnaden mindre av en ”institutionaliserad” känsla. Vacker utsikt, bullerdämpning, gott om dagsljus, naturlig ventilation och tillgång till trädgårdsytor har varit fokusområden i designarbetet.

Den nya kliniken kommer att levereras i faser, och kommer när hela byggnationen är avslutad omfatta avdelningar för äldre människor, vuxna och ungdomar, samt specialistavdelningar för vuxna i arbetsför ålder, en akutmottagning för äldre människor, en OCD/BDD-avdelning samt psykiatriska inrättningar för barn och ungdomar. Förutom nya sängavdelningar erbjuder kliniken också öppenvårdsbehandling, undervisnings- och seminariemöjligheter samt olika stödfunktioner.

Även om åkommor och behandlingsmetoder varierar, visar alltmer forskning att miljöer som är utformade för att komma patienterna till nytta också gynnar deras hälsa.

C.F. Møller-Arkitekter arbetar med evidensbaserad design och innovation för att skapa optimerade terapeutiska miljöer för patienter och personal.

Läs mera

Fler projekt | Hälsa

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.