Hvidovre Hospital – patientrum. C.F. Møller. Photo: Thomas Hommelgaard

Hvidovre Hospital – patientrum

I samband med ett nytt sängavdelningsprojekt på Hvidovre Hospital får hospitalet 90 nya patientrum som ska optimera möjligheterna för vad patientrum kan. Resultatet skapar bättre förhållanden och kommer att ge ett mervärde till upplevelsen av sängavdelningen – inte bara för patienterna, utan även för de anställda och närstående.
 Hvidovre Hospital – patientrum. C.F. Møller. Photo: Thomas Hommelgaard
Fakta

Uppdragsgivare

Regionhovedstaden v. Amager og Hvidovre Hospitaler

Adress

Hvidovre, Denmark

Omfattning

90 patientrum på 22,9-23,6m²

År

2014-2016

Byggherrerådgivning

Cowi

Ingenjör

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Ett centralt syfte med ombyggnaden av sängavdelningarna är att fyrasängs-patientrummen ska göras om till patientrum med plats för 1-2 patienter. Rummen kommer att anpassas för en enskild patient med plats för en övernattande närstående, men kommer även att kunna användas av två patienter. Det gör rummen flexibla sett till hur många patienter som kan vara inlagda.

De nya patientrummen kommer att gå i ljusa och varma färger som ska göra den kliniska miljön mer hemtrevlig. Flera nya tekniska installationer ska samtidigt göra livet lättare för patienterna. I detta ingår höj- och sänkbara toaletter och specialfönster som ger utsikt mot korridoren, men som också är utformade så att patienterna kan mattera glaset med en enkel knapptryckning om man vill vara privat.

Den kommande ombyggnaden av sängavdelningen på Hvidovre Hospital utgör en del av Kvalitetsfondprojektet Nyt Hospital Hvidovre. Ett projekt som även omfattar ombyggnad av öppenvårdsavdelningar och en utbyggnad av sjukhuset med 30 000 m².

Läs mera

Fler projekt - Hälso- och sjukvård/Design

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.