Städtisches Klinikum Braunschweig. C.F. Møller. Photo: bloomimages

Städtisches Klinikum Braunschweig

Utbyggnaden och moderniseringen av Städtisches Klinikum Braunschweig (Braunschweigs sjukhus) kombinerar en ny byggnad, en utbyggnad och en befintlig byggnad i ett nytt och renoverat komplex.
 Städtisches Klinikum Braunschweig. C.F. Møller. Photo: bloomimages
Fakta

Uppdragsgivare

Städtisches Klinikum Braunschweig GmbH

Adress

Braunschweig, Tyskland

Omfattning

86 700 m² fordelt på 44 900 m² nybygg og 41 800 m² ombygg

År

2017-2023

Ingenjör

ArGe SBI/Klett Ingenieure, ahw-ingenieure, HHP-Nord-Ost

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbete med HENN

Landskap

SINAI

Andra samarbetspartners

HT Hospitaltechnik, Müller BBM

Pris
Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2017

Komplexet, som ligger på Salzdahlumer Straße plats i den sydöstra delen av staden, är organiserat kring en allmän gångväg som förbinder alla funktioner och arkitektoniska strukturer. Denna inbyggda gata – som också går under namnet ”Magistrale” (huvudgata) – smälter samman det befintliga sjukhuset med den nya byggnaden och utbyggnaden. Den fungerar som den viktigaste distributionskanalen till sjukhusklustret och löper från den nya entrén söder om sidogatan Fichtengrund till olycks- och akutmottagningen i norr. Denna Magistrale fungerar som en ryggrad som med hjälp av naturligt ljus, utsikt över gröna innergårdar och rymliga cirkulationsområden skapar ett omfattande vägledningssystem så att både patienter och besökare enkelt kan orientera sig.

En ny och elegant entrébyggnad, inklusive ett nytt mottagningsområde, bildar en representativ ingång och sätter punkt för övergripande omorganiseringen av byggnadskomplexet på Salzdahlumer Straße.

Den nu omdesignade, nybyggda och omkonfigurerade platsen smälter samman funktioner från centrumsjukhuset (Holwedestraße) och absorberar också kapacitet från St-Vinzenz-Krankenhaus (öster om Braunschweig) som stängdes redan islutet av 2016. Den nuvarande fjärde platsen på Cellerstraße, i norra delen av staden, förblir i drift vilket innebär att optimerade medicintjänster tillhandahålls från de båda kvarstående sjukhusklustren norr och sydost om centrum.

Läs mera

Fler projekt | Hälsa

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.