Regis Road Community Mental Health Hub. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Regis Road Community Mental Health Hub

Omvandling av ett före detta lager till ett flexibelt och bekvämt centrum för psykisk hälsovård för Camden and Islington NHS Trust. Projektet utformades, byggdes och överlämnades inom ett snabbt program på sju månader.
 Regis Road Community Mental Health Hub. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Uppdragsgivare

Camden and Islington NHS Foundation Trust

Adress

London, UK

Omfattning

1 150 m²

År

2021

Byggherrerådgivning

Project Manager: Northmores

Entreprenör

Neilcott Construction Ltd

Ingenjör

MEP Engineer: Capita Structural Engineer: WSP

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Inom det oisolerade skalet av ett före detta lager, utan dränering, vattenledningar eller mekaniska installationer, arbetade C.F. Møller Architects sida vid sida med NHS-klienten (National Healthcare Service) och entreprenören för att leverera en flaggskeppsanläggning för tillhandahållande av mentalvårdstjänster i norra London.

Uppdraget för projektet var att leverera konsult- och behandlingsrum för psykisk hälsa på bottenvåningen med nya öppna, flexibla arbetsutrymmen och mötesrum på våningen ovanför.

Flexibelt och icke-institutionellt

I projektet införs flexibla kontorsutrymmen som var nya för C&I NHS Trust, t.ex. delade arbetsstationer, "hot-desking", kök för gruppmöten, bokningsbara mötesrum och "pods" för improviserade diskussioner/grupparbete. Resultatet är att Trusts administrativa personal och olika grupper inom mentalvård i samhället kan arbeta i en flexibel hubb som är utformad för att föra samman grupper i en samarbetsmiljö.

Alla konsultationsrum och mötesrum är placerade runt om i byggnaden där det finns mest dagsljus och utsikt för att göra upplevelsen av utrymmet så positiv som möjligt. Arbetet omfattar inredningsdesign, och man har valt en mängd olika möbler och ytor för att göra miljön så bekväm och icke-institutionell som möjligt, med omsorg om detaljer och finish utan att kompromissa med hygieniska krav och inom en begränsad budget.

Läs mera
Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.