Mottagningsklinik på Haukeland Universitetssykehus, Bergen. C.F. Møller. Photo: Nils Petter Dale

Mottagningsklinik på Haukeland Universitetssykehus, Bergen

Mer noggrann och effektiv behandling, bland annat genom starkare fokus på undersökning av patienter så att de snabbt kan föras till rätt avdelning.
 Mottagningsklinik på Haukeland Universitetssykehus, Bergen. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Helse Bergen HF

Adress

Bergen, Norge

Omfattning

7 320 m²

År

2010-2018

Byggherrerådgivning

Projektledare Terje Sørensen

Entreprenör

Åsane byggmesterforretning AS

Ingenjör

Norconsult AS (RIV, RIE, RIA, RIBFY), Rambøll (RIB), Cowi (RIBR)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Interiör: Design og Innredning

Projektet omfattar ut- och ombyggnad av sjukhusets befintliga akutmottagning samt en ny första våning med 43 sängplatser för upp till 72 timmars vistelse.

Det överordnade målet har varit att skapa tydligt åtskilda patient- och personalflöden, bland annat genom en så kallad akutaxel med direkt linje mellan helikopter- och ambulansmottagningen och åtta behandlingsplatser för svårt skadade patienter.

Arbetet omfattar 24 nya behandlingsrum för kirurgiska och medicinska patienter (däribland åtta integrerade observationsplatser), en avdelning med 20 sängar för korta vistelser och en radiologisk enhet som levererar dygnet runt-tjänster för hela sjukhuset med CT-skanner, röntgen och avancerat ultraljud.

Den nya första våningen med 43 sängplatser för upp till 72 timmars vistelse är organiserad kring två täckta ljusgårdar med glastak, som ger ljus och utsikt. Sängplatserna är en blandning av en- och flersängsrum ordnade i fem avdelningar med 8–9 patienter vardera. De två ljusgårdarna integreras med öppna arbetsområden för personalen.

Läs mera

Fler projekt | Hälsa

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.