Børnehuset Dragen. C.F. Møller. Photo: Uffe Johansen

Børnehuset Dragen

Den integrerede institution er en af de første institutioner i Danmark, der er opført som passivhus og certificeret efter den tyske standard, dvs. at energiforbruget - og dermed CO2-udslippet - er kraftigt minimeret. Byggeriet anvender mange materialer med det nordiske miljømærke Svane-mærket, der fortæller, at der er tale om minimum miljøbelastning.
 Børnehuset Dragen. C.F. Møller. Photo: Uffe Johansen
Fakta

Bygherre

Odense Kommune

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

1.100 m²

År

2008-2009

Konkurrence

Vundet efter prækvalifikation. 2008

Bygherrerådgiver

Arkitekt m.a.a. Torry Faxø

Ingeniør

Tækker Rådgivende Ingeniører

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Lene Barnkob Kaas

Præmiering
Præmiering
  • Odense Kommunes arkitekturpris. 2010
  • Vundet efter prækvalifikation. 2008

Det lave energiforbrug er opnået ved øget isolering, meget tætte konstruktioner, gennemkontrolleret ventilation og højeffektiv varmegenvinding. Huset er så godt isoleret, at børnenes aktivitet er med til at få temperaturen i rummene til at stige.

Selve byggeriet er foregået så bæredygtigt som muligt i alle faser. Fx er miljøbelastende materialer fravalgt, og energiforbruget ved opførelsen er minimeret ved at anvende præfabrikerede elementer med kort montagetid.

Den arkitektoniske idé er en enkel og klar, geometrisk form i to plan, hvor børnenes opholdsrum er lagt i den lyseste, sydlige ende. De to niveauer er forbundet af trapper og ramper, der er i tråd med arkitekturens geometri og samtidig er tænkt til at stimulere og udfordre børnenes sanser og motorik.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.