VIA University College, Campus Horsens. C.F. Møller. Photo: Beauty & the Bit/C.F. Møller Architects

VIA University College, Campus Horsens

Via University College, Campus Horsens samler en række uddannelsesinstitutioner i et ambitiøst og bynært videnscampus til glæde og inspiration for erhvervsliv, borgere og studerende.
 VIA University College, Campus Horsens. C.F. Møller. Photo: Beauty & the Bit/C.F. Møller Architects
Fakta

Bygherre

CASA A/S

Adresse

Horsens, Danmark

Omfang

35000 m²

År

2017-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Campus Horses ligger centralt i byen, i direkte forbindelse til banegården og byens rekreative område, Vitus Beringspark. Det nye campus samler 27 forskellige uddannelsesinstitutioner, omkring faglige HUBS og fællesarealer i form af blandt andet, restauranter, cafér, bibliotek, dramatorium og auditorium. Den nye bydel fremstår som en åben og imødekommende ”by i byen”, og indgår i områdets karréstuktur. Det sker igennem en videreførelse og nyfortolkning af den klassiske bys motiver, som karré, tårnbebyggelse, stræde, park og boplads. Projektet er tænkt og udformet ud fra visionen om at skabe et udadvendt, inviterede og samlende læringsmiljø, der er direkte integreret med byen og landskabet. Der skaber sammenhæng og relationer mellem studerende, ansatte, erhvervslivet og byens borgere. Dette er gjort ved at etablere skulpturelt formede karréer orienteret mod byen og i direkte forbindelse med et centralt indre fælles atrium. Atriummet samler uddannelserne og fungerer som et nyt offentligt rum for hele byen. Et lyst tårn, innovationshuset til iværksættermiljøet fra erhvervslivet, forankrer projektet i det samlede campus og tegner en ny profil som et landemærke for byens udvikling og fremtidige fokus på vidensdeling og innovation.

Synergier og tværfaglige relationer

Projektet er udført med stor fokus på at skabe åbne og inspirerende læringsmiljøer og faglige HUBS, der danner synergier og tværfaglige relationer mellem forskellige faggrupper, studerende og borgerne. Projektets karakteriseres stemningsmæssigt af en enkel designstrategi med brug af udvalgte stoflige materialer som tegl i røde og gyldne nuancer, egetræ med varm glød, tekstiler i få udvalgte farver. Der er markante lyse dynamiske udskæringer i atrier med ovenlys, som samler bygningernes indre i et både lyst og levende bygningslandskab.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.