VIA University College Campus Horsens. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

VIA University College Campus Horsens

VIA University College Campus Horsens forener læring, erhverv og byliv i et bæredygtigt byggeri, der står som et vartegn for fremtidens vidensby
 VIA University College Campus Horsens. C.F. Møller. Photo: Michael Kruse
Fakta

Bygherre

VIA University College og Insero

Adresse

Horsens, Danmark

Omfang

33.000 m²

År

2017-2021

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Entreprenør

CASA

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Daniel Buren

Andre samarbejdspartnere

Creator Projects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

VIA University College Campus Horsens er et åbent og samlende fælles lærings- og vidensmiljø, som er direkte integreret med byen og landskabet, så der skabes sammenhæng og relationer imellem studerende, ansatte, erhvervslivet og byens borgere.

Et lyst slankt tårn på 16 etager og tre atriumbygninger er forenet igennem et centralt indre fælles atriumrum, der samler 27 uddannelser, erhverv og byens borgere. Bygningernes ydre geometri er nøje afstemt med beliggenheden og byen, og etablerer nye udvendige byrum. Hver atriumbygning repræsenterer egne fagligheder og uddannelser. Byggeriets indre fremstår organisk og afrundet for at understøtte et levende og venligt miljø. Her findes nicher, atriumtrapper og hotspots til ophold og læring langs balkoner, i kombination med åbne grupperum og hubs. Etagerne er designet, så de understøtter aktivitetspræget læring og vidensdeling på de nedre etager, og ro og fordybelse på de øvre etager.

I samarbejde med den franske kunstner Daniel Buren har C.F. Møller Architects skabt bygningsintegreret kunst. Kunsten ses bl.a. i et stort værk ved innovationshuset, auditoriet og i atriets glasloft, hvor farvet glas skaber et værk, der forener studerende, rum og lys.

Holdbart og bæredygtigt

Byggeriet er præget af udvalgte stoflige og holdbare materialer som tegl i røde og gyldne nuancer, egetræ med varm glød, tekstiler i få varme farver samt lyse og udskæringer i atrier med ovenlys.

Via University College Campus Horsens er designet som et kompakt byggeri med fokus på bæredygtighed i form af energioptimering, minimering af byggematerialer, lave driftsomkostninger og godt indeklima med optimerede dagslysforhold. Designet medfører korte tekniske forsyninger og et mindre facadeareal, som reducerer behovet for temperaturregulering samt omfanget af byggematerialer. Der er kun få stabiliserende vægge, og integreret diffus ventilation gør bygningerne fleksible og robuste i forhold til fremtidige tilpasninger.

Byggeriet er en del af Campus Horsens, som også er designet af C.F. Møller Architects.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.