Det ny SIMAC. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects and EFFEKT

Det ny SIMAC

Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) er et fyrtårn for fremtidens undervisningsinstitutioner, der gennem integrationen mellem byen og havnen lyser op.
 Det ny SIMAC. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects and EFFEKT
Fakta

Bygherre

SMUC Fonden med støtte fra A.P. Møller Fonden

Adresse

Svendborg, Danmark

Omfang

11800 m²

År

2019-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2019

Bygherrerådgiver

Gottlieb Paludan

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med EFFEKT Architects

Landskab

C.F. Møller Architects i samarbejde med EFFEKT Architects

Gå til media library
Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2019

Det ny SIMAC i Svendborg bliver Danmarks største maritime uddannelsesinstitution. Med sine fleksible rammer og udnyttelse af beliggenheden ved havnen, bliver det både et fyrtårn for moderne undervisning og transformationen fra ren industri til ny levende bydel med uddannelse, erhverv og rekreative områder.

SIMAC er integreret i havnepromenadens forløb og de omkringliggende byrum. Bygningens grundplan er udformet som et kryds, der danner hjørne til fire pladser og åbner sig op med offentlig adgang til fællesfaciliteterne. Selve kajkanten bliver et udendørs laboratorium, der synliggør skolens arbejde og de maritime dyder.

Det arkitektoniske greb er baseret på et modulbaseret konstruktionsgrid, der maksimerer åbenhed og fleksibilitet i uddannelsens fysiske rammer. Konstruktionen er fleksibel, fordi den giver mulighed for at rekonfigurere planløsninger for værksteder og undervisningsrum, uden at forstyrre den bærende struktur og logistik. Dimensioneringen giver gode rumlige spænd, der både kan fungere til større undervisningslokaler samt værksteder, men også kan underinddeles i mindre enheder til kontorer.

I midten af huset er et atrium, der forbinder huset visuelt og logistisk på tværs af etager. Stueetagen og atriummet danner tilsammen husets sociale infrastruktur, der gør det nemt at orientere sig i huset, og bliver et mødested for de mange forskellige aktiviteter i huset.

Den indvendige konstruktion har eksponerede rå betonoverflader og husets gulve har, i stueplanen samt i værkstederne, en robust overflade, der kan tåle det hårde brug. Indervægge mellem atriet og undervisningsrummene er i partier af glas for at sikre synlighed og dialog. Samlet får bygningen et enkelt og ærligt udtryk med afsæt i funktionalitet og anvendelse.

Læs mere

Flere projekter - Undervisning/Kultur/Forskning

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.