Montessori School Bali. C.F. Møller. Photo: Steven Wallis

Montessori School Bali

Skolen, kaldet Montessori School Bali, er i sin arkitektur inspireret af Montessori-principperne – en internationalt udbredt pædagogik, der bl.a. lægger vægt på at blande alle elever på tværs af alder og på stor frihed for den enkelte elev til at bevæge sig rundt på skolen og fordybe sig ud fra egen nysgerrighed og gennem leg. Samtidig er skolen forankret i balinesisk tradition og i den omgivende natur.
 Montessori School Bali. C.F. Møller. Photo: Steven Wallis
Fakta

Bygherre

Montessori School Bali

Adresse

Tibubeneng, Berawa, Indonesia

Omfang

6.900 m²

År

2013-2017

Arkitekt

Design: C.F. Møller Architects Projektering: Espace Concept Bali

Landskab

Design: C.F. Møller Projektering: Espace Concept Bali

Bygningerne, i de lokale materialer som hårdt træ og natursten, er inspireret af Balis traditionelle pavilloner, og tilsammen danner skolens mange pavilloner en lille landsby omkring en grøn oase med store, skyggende træer. Ud mod fællesområdet udgør overdækkede verandaer overgangen mellem ude og inde, mellem sol og skygge, ligesom de overdækkede verandaer skærmer imod den kraftige tropiske regn.

En central hovedgade igennem den grønne oase strækker sig langs det skrånende landskab og udgør skolens hovednerve. Herfra bevæger eleverne sig let fra aktivitet til aktivitet, fra bygning til bygning – udover klasselokaler, der alle har udgang til hver sin legeplads og hver sin have, rummer skolen bl.a. bibliotek, kunstlaboratorium, sløjdlokaler, multirum og en sportsbane, der er overdækket af hensyn til både sol og regn, og også tænkt som mulig ramme for større begivenheder i lokalsamfundet. De ældste børn har også deres egen mark, som de dyrker.

Som i de traditionelle balinesiske byområder afføder det bakkede landskab bygninger i forskellige niveauer med trapper og skråninger indimellem, der inviterer til pauser og eftertænksomhed.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.